Yaşar'ın Heykelini Yıktılar

Karşıyaka Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı, kulüp ve ilçe adına sayısız fedakarlığın sahibi Selçuk Yaşar’ın Bostanlı sahilindeki heykeli saldırıya uğradı.

Yaşar'ın Heykelini Yıktılar
Saldırının gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen 4 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Heykeli parçalayıp yere fırlatan saldırganları bulmak için soruşturma başlatıldı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesine yaptığı hizmetlerle tanınan ve yaşarken heykeli dikilerek tarihe geçen Selçuk Yaşar’ın abidesine yapılan saldırı Karşıyaka halkının ve camianın tepkisine neden oldu. Bu arada saldırganların çevredeki güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Kafsinkaf.org taraftar sitesi ‘Elleriniz kırılsın’ başlığıyla yayınladığı bültende şu sözlere yer verdi;“Yıllarca gururla hizmet ettiği Karşıyaka için her türlü fedakârlığı yapan, kendisine karşı söylem geliştirerek 'siz yoksanız biz varız' diyerek kongreye gidenlere bile kapısını açan ve destek olan Sayın Selçuk Yaşar’ın heykeline girişilen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her kim yaptıysa şunu bilmeli ki, yapabilecekleri tek şey onun heykellerine saldırıdır."

Bugün ülkemizde önde gelen liderlerin heykellerine saldırıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bunun da ondan bir farkı yoktur. Ancak, bu tip saldırılar asla bu büyük liderlerin itibarında bir kayıp yaratmaz, aksine yüceltirler. Bizim de gönlümüzde Onursal Başkanımız Sayın Selçuk Yaşar’ın yeri her zaman bambaşkadır. O yaşayan en büyük Karşıyakalıdır. Bu tip saldırılar kendi çirkin yüzlerini bir kez daha göstermelerini sağlamaktan öteye gidemez. Bizler Karşıyaka âşıkları olarak Sayın Selçuk Yaşar’dan onun heykelini koruyamadığımız için özür dileriz. Yetkililerden tek isteğimiz bu iğrenç saldırıyı yapanları bir an önce bularak adalete sevk etmesidir. Aslında yaşanan yetkili ağızlardan çıkan sözlerin kimi zaman politik ve popülist söylemlerin ne denli sonuçlar verdiğinin görülmesidir. Hiç kimse sırf seçim kazanmak adına çirkin söylemlere, hedef göstermelere gitmemesi gerekir. Herkesi daha sorumlu daha soğukkanlı olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki, hiç bir gerçek Karşıyakalı bu tip bir eylem içinde yer almaz. Ancak, yine biliyoruz ki Karşıyaka düşmanları tarafından yapılan bu tip eylemlere çanak tutmamak gerekir.”
Kaynak: İHA