“Ülkemizin Birliğe İhtiyacı Var”

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bölgesel bir ateş çemberi içerisinde olduğunu belirterek, “Şimdi her zamankinden daha çok birlik ve bütünleşmeye ihtiyacımız var” dedi.

“Ülkemizin Birliğe İhtiyacı Var”
Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret etti. Kurtulmuş’u İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin karşıladı.

Programda konuşma yapan İvedik OSB Başkanı Gültekin, “Sayın Başkan’ın ülkemizde yaşanan bunca terör olayları ve kaos ortamında Ak Parti ile bütünleşme kararı alması bizi ziyadesiyle memnun etti. Bizlere heyecan ve güç verdi. Ülkemizde şuanda birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. O nedenle size teşekkür ediyorum ve almış olduğunuz bu karar hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, İvedik’in üretim ve istihdama büyük katkı sağlayan bir bölge olduğunu belirtti.

Bütün dünyada teknokentlerin önemli bir hale geldiğinin altını çizen Kurtulmuş, İvedik’in bu yönde atmış olduğu adımları hızlandırmasını isteyerek, “Artık dünyada sadece para değil aynı zamanda bilgi, marka ve ARGE önemli hale gelmiştir” diye konuştu.

Kurtulmuş, ‘Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye’nin’ inşa edilmesi için dört önemli unsurun olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bu ülkede darbeler yaşanmıştır. Bu ülkede faili meçhuller yaşanmıştır. Halen Turgut Özal’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve Hrant Dink’in ölümleri üzerinde sır perdesi kalkmamıştır. Çorum olayları, Sivas olaylarının geri planları çözülememiştir. Böylesi bir Türkiye ‘Eski Türkiye’dir’. Bu Türkiye’den kurtulmak gerekir. Bizler işte bu noktada yeni Türkiye’yi kurmak için varız. Yeni Türkiye hiçbir gizli kapaklı işin olmadığı halkın özgür ve adil bir ortamda yaşadığı ve sadece milletin egemen olduğu Türkiye’dir.”

“TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİ YER TBMM’DİR”
Ülkemizin temel sorunlarından birinin de Kürt sorunu ya da terör sorunu olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu isimlerin hangisini kullanırsanız kullanın ama bir gerçeğin altını çizelim. Bu ülkede bir sorun var. O nedenle bu sorunu çözmemiz gerekir. Bu sorunu çözerken ‘Türklerin guru ve onurunu, Kürtlerin de hak ve hukukunu korumak’ gerekir. Bu sorunun tam adı ‘Uluslararası Terör Sorunudur’. Bu terörü destekleyen uluslararası güçler ve ülkeler vardır. Hantepe, Dağlıca, Aktütün baskınları PKK Terör Örgütü’nün tek başına yaptığı kanlı eylemler değildir. Bu eylemlere bazı güçler destek vermektedir” açıklamalarında bulundu

Kurtulmuş ayrıca, bu sorunun ne dağda ne sokakta, ne de Genelkurmay’da çözülebileceğini, bunun çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade etti.

“SURİYE SORUNU ÇÖZÜLEMEZSE, ULUSLARARASI BİR SAVAŞ ÇIKABİLİR”
Türkiye’nin bir başka sorunun Suriye sorunu olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Suriye meselesi çözülemezse, uluslararası bir savaş çıkabilir. Bugün Akdeniz’de Rus ve Amerikan donanmaları var. İsrail ve İran bölgede oldukça etkin. Çıkacak olası bir kıvılcım bölgede kanlı bir savaşa neden olabilir” şeklinde uyarıda bulundu.

Son 10 yılda ekonomide önemli gelişmelerin olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin GSMH bakımından dünyanın 17. büyük ekonomisi haline geldiğinin altını çizdi. Bununla birlikte Kurtulmuş, gelir adaleti ve adil bölüşüm bakımından Türkiye’nin 53. sırada olduğunu ve Birleşmiş Milletler’in insani gelişmişlik oranlarına göre de 93. sırada yer alındığını belirterek, “Ülkemizin bundan sonraki hedeflerinin, üreten, adil paylaşımı sağlayan, güçlü bir ekonomik yapıyı oluşturmaktır” dedi.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ve Kurucular Kurulu Üyesi İsmail Aydos da Kurtulmuş’a eşlik etti
Kaynak: İHA