Seçmeli Ders Tercihleri Başladı

İçel İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul 5. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerinin, 10 Eylül 2012 tarihine kadar ders seçimini tamamlayarak, seçimlik ders tercihlerini 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne ulaştırmalarını istedi.

İl Milli Eğitim müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren tüm resmi ve özel ilkokul ile ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu’nun kararı doğrultusunda 1. ve 5. sınıflardan, imam hatip ortaokullarında 5. sınıflardan, ortaöğretim kurumlarında ise 9. sınıflardan başlamak üzere seçmeli ders tercihi yapılacak. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmeleri amaçlayan ve 4+4+4 eğitim sistemi ile bu yıl ilk kez uygulanacak olan seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçilecek.

Bu kapsamda, öğrenciler seçmek istedikleri dersleri Milli Eğitim Bakanlığının ‘meb.gov.tr’ internet adresinden inceleyebilecek. Buna göre, ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrencileri, seçmeli derslerin tanıtımlarını 03-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek ders seçimine karar verecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin seçimlik ders tercihlerini 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim görecekleri ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne, ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerinin ise seçimlik ders tercihlerini 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne ulaştırmaları gerektiği bildirildi .
Kaynak: İHA