İzmir'deki Selçuk Yaşar Anıtına Saldırı

Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) ve Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki heykeli, sabah saatlerinde yıkılmış olarak bulundu.

İzmir'deki Selçuk Yaşar Anıtına Saldırı
2010 yılında Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nun parkına dikilen heykel, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kaidesinden sökülerek yere atıldı. Heykelin etrafında içki şişeleri, üzerinde de ayak izleri olduğu görüldü.

Yaşar Holding'den gelen çalışanlar, heykeli ve kaidesini fotoğraflarken Karşıyaka Belediyesi görevlileri de bakım yapıp yeniden aynı yere dikmek üzere atölyeye kaldırdı. Çevredeki apartman ve işyerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, üç kişi olduğu belirlenen saldırganların kimlik tespiti için çalışma başlattı.Heykele saldıranları kınayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Selçuk Yaşar, kurduğu şirketlerinde binlerce kişiye iş imkanı sağlamış, ülke ekonomisine önemli katkı koymuş saygın bir işadamıdır. KSK'nin başarıları için uzun yıllardır mücadele veren örnek bir kişiliktir. Tüm Karşıyakalıların sevgi ve saygısını kazanmış bir isimdir. Heykele yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. En kısa zamanda onarıp yerine koyacağız. Büyüğümüz Selçuk Yaşar'a her zaman sahip çıkacağız.” dedi .