Ergenekon tutuklusu albay oğlunun ölüm haberini mahkemede aldı

Ergenekon sanığı emekli Yarbay Dönmez’in makine mühendisi olan 21 yaşındaki oğlu Azerbaycan’da trafik kazasında öldü. Baba Dönmez’e acı haber duruşmada verildi

Ergenekon tutuklusu albay oğlunun ölüm haberini mahkemede aldı
Ergenekon davasının Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'nce görülen dünkü 223. duruşmasına acı bir haberle başlandı. Davanın tutuklu sanıklarından eski Yarbay Mustafa Dönmez 'in 21 yaşındaki makine mühendisi oğlu Alp Kaan Dönmez, staj için gittiği Azerbaycan 'da caddede karşı karşıya geçtiği sırada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Dönmez 'e çarpan araç, kaçtı. Acı haberi öğrenen Dönmez 'in ailesi, cumartesi günü cenazeyi uçakla Türkiye 'ye getirdi. Ancak baba Ergenekon tutuklusu Mustafa Dönmez 'in de cenaze törenine katılabilmesi için pazartesi gününün beklenmesine, acı haberin Ergenekon duruşmasında söylenmesine karar verildi. Acı haberi verme görevi ise tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan 'ındı. Mustafa Dönmez, normal şartlarda öğleden sonraki oturama katılacaktı. Ancak huzurda dinlenecek tanığın kendisiyle ilgili beyanları olduğu belirtilerek cezaevinden çağırıldı.

'Bunun tesellisi olmaz '
Saat 09.45 'te salona giren Dönmez, bir iki adım yürüdükten sonra diğer sanıklar tarafından hemen girişteki ilk sıraya oturtuldu. Dönmez 'in etrafında o an Mustafa Balbay, Sevgi Erenerol ve Veli Küçük gibi isimler vardı. İzleyici sıralarında oturanlar sessizlik içinde beklerken Tuncay Özkan, önce Dönmez 'in ellerini sıkı sıkı tuttu ve “Dünyada sana verilebilecek en kötü haberi vereceğim. Bunun da tesellisi olmaz. Hayatta böyle anlar birkaç kez olur. Elini sık, dişini sık, beni dinle. Azerbaycan 'da olan oğlun geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Başın sağolsun” dedi. Gözyaşlarına boğulan Dönmez 'e, Mustafa Balbay, Veli Küçük ve Sevgi Erenerol sarılarak destek vermeye çalıştı. Dönmez ardından salondan çıkarıldı. Dönmez 'e 2 gün cenaze, 2 gün de yol olmak üzere 4 gün izin verildi. İzin işlemleri yapılan Dönmez, dün saat 13.30 sıralarında cezaevinden jandarmalar eşliğinde cezaevi ring aracıyla ayrıldı.

'Kendisini suçluyor '
Azerbaycan 'da hayatını kaybeden Alp Kaan Dönmez 'in, staj için Belçika 'dan da kabul aldığı ancak babası Mustafa Dönmez 'in Azerbaycan 'daki stajın imkânlarını daha iyi bulduğu için oğlunun stajını burada yapması için telkinde bulunduğu öğrenildi. Mustafa Dönmez 'in, oğlunun stajı için seçtiği Azerbaycan 'da hayatını kaybetmesi nedeniyle kendisini suçladığı belirtildi.