Doğuş Grubu’na Sendikasyon Kredisi

Doğuş Grubu, yatırımları ve şirketlerinin ticari faaliyetleri için 3 sene vadeli 160 milyon dolar ve 75 milyon Euro tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Doğuş Grubu’na Sendikasyon Kredisi
Sendikasyona; Bank of America Merrill Lynch, Citibank, Barclays, Bank Audi, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, Goldman Sachs ve National Bank of Greece katıldı.

Kredi için yapılan ‘Club Loan’ anlaşmasını Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, CEO Hüsnü Akhan ve sendikasyonda yer alan uluslarası kurumların yöneticileri parafe etti. Ferit Şahenk, konuya dair yaptığı açıklamada “Uluslararası piyasalarda bankaların birbirlerine kredi vermekte çekimser oldukları ve fonlama tarafında temkinli davrandıkları bir dönemden geçiyoruz. Bu durum, Doğuş Grubu olarak uluslararası saygınlığı olan 9 itibarlı bankanın katılımı ile temin ettiğimiz kredinin anlam ve önemini daha da arttırıyor. Böylesi bir konjonktürde ciddi bir tutarda ve Son derece seçkin bankaların geniş katılımı ile yapılan başarılı kredi işlemi, grubumuzun gücü ve saygınlığının yanında ülkemiz ekonomisine olan güveni ortaya koymaktadır.” dedi.

Türkiye’nin, ekonomide yenilikçi uygulamalarda bulunduğunu ve bütçe performansı ile en başarılı ülkelerden biri olarak takdirle izlendiğini belirten Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ise şunları ifade etti:

“Doğuş Grubu olarak bundan evvel olduğu gibi bundan Sonra da Türkiye’nin geleceğine güvenmeye devam ederek kaynaklarımızı ülke ekonomisine katkı yapacak, değer yaratan yatırımlara çevirmee kararlılığı ile faaliyetler yürüteceğiz. Geçtiğimiz dönemde görülen tüm menfi ekonomik şartlara rağmen kesintisiz büyüme yakalayan grubumuz, gelecek dönemde de gelişimini devam ettirecektir.”