Çiçek: Terör, Hükümet Değil Devlet Sorunu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek “Terör devlet sorunudur.Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir terör sorunu vardır. Bunu iyi anlamak lazım. Bir hükümet sorunu değil. Hiçbir hükümete mazeret çıkarmak için söylemiyorum.” dedi.

Çiçek: Terör, Hükümet Değil Devlet Sorunu
Sivas’ta vergi rekortmenleri Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen tören ile ödüllerini aldı. Törende TOBB ETÜ 4 Eylül Kampüsü'nün protokolü de imzalandı.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek burada yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir tören yapıldığını, ödül, plaket alan herkesi tebrik ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü bizim Suudi Arabistan, Katar gibi beleşten bir gelirimiz yok. Allah’ın verdiği doğal gazı satıp devletin çarkını döndürüp insanımıza mutluluk, refah getiremeyiz. Biz çalışıp, üretip, kazanarak ülkemizi bir yere zorlukları aşarak getirmeye mecburuz. 93 yıl evvel de bugünkünden bin misli zorluklarda vardı. O zorlukları aşarak Türkiye bu duruma geldi. Bağımsızlığını, Cumhuriyeti kazandı ve bugün dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline geldi. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde çabası, katkısı ve bu sektörlerin çatı örgütü olan Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından illerimizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları'nın ve borsalarımızı takdirle, teşekkürle karşılanacak çabaları var. Sizin verdiğiniz vergilerle Türkiye bir yere geliyor. Siz Türkiye’yi dışarıda tanıtıyorsunuz. 17 bin çeşit malı 144 ülkeden fazlasına satarak, bugün bu ülkeyi 16-17’inci büyük ekonomi noktasına getiriyorsunuz.‘’ Terör konusuna da değinen Çiçek, terörün tedbir alınması durumunda ertesi gün bitecek bir şey olmadığına işaret ederek, "Dünya terör tecrübesi yaşıyor. En acısını da Türkiye yaşıyor. Terörün her türlüsünü yaşayan bir ülke, onun için terörü iyi tanımamız lazım. Bir, terör devlet sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir terör sorunu vardır. Bunu iyi anlamak lazım. Bir hükümet sorunu değil. Hiçbir hükümete mazeret çıkarmak için söylemiyorum. Çünkü 30 yıllık etnik terörün, başka terörleri de hesaba kattığınızda sağ iktidar geldi, sol iktidar geldi, merkezi iktidarlar geldi, tek parti iktidar oldu, koalisyon iktidarları oldu ama bu ülkenin gündeminden terör kalkmadı. İki, terör bir milli meseldir. Aynen Kıbrıs meselesi gibi. Meseleye, milli mesele anlayışıyla, inancıyla sarılmadığınız takdirde, birbirimizi suçlamanın ötesinde hiçbir mesafe kat edemeyiz. Bir milli meseledir. Üç, terör partiler üstü bir meseledir. Zannedilmesin ki, falanca parti gelirse dağdakiler silahı bırakacak, 'filancalar geldi biz bu işten vazgeçtik' diyecek. Böyle bir olay yok. Partiler üstü bir mesele. Konuya da böyle yaklaşmak lazım. Partiler arası mücadele edeceğimiz birçok meselemiz var. Bir çok partinin birbirine söyleyeceği bir çok şey olabilir. Ama terör meselesine biraz farklı bakmamız lazım. Terörle mücadele mevsimlik değildir." dedi.

KILIÇDAROĞLU: GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN YOLU ÜRETMEKTEN, İSTİHDAMDAN GEÇERCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Sivas'a bir üniversite kampüsü kurdukları için kutladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve dünyada söz sahibi olmasının tek yolunun eğitimden geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan beyni dünyanın en değerli stratejik ürünüdür. Bu törende vergi rekortmenlerine de ödül verilecek .Kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması çok önemli. Vergisini ödeyeni başımızın üstünde tutmak en önemli görevimizlerdir. Güçlü bir ülke için üretim ve istihdam zorunludur. Güçlü Türkiye nasıl olur. Hiç kimse kusura bakmasın, elin parasıyla güçlü Türkiye olmaz. Sıcak parayla güçlü Türkiye olmaz. Güçlü Türkiye'nin yolu üretmekten, istihdam yaratmaktan geçer."BAKAN YILMAZ: ENFLASYON CANAVARINDAN BAHSEDEN KALMADIMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Cumhuriyetin kurulmasının ilk adımlarından olan 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 93. yıl dönümünun ülkeye hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, vergi rekortmenlerini tebrik etti. Burada bulunan iş adamlarını değil, Sivas’ta bulunan 21 bin 44 gelir vergisi mükellefini ve 26 bin 43 kurumlar vergisi mükkellefini de tebrik ettiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Ödenen her kuruş vergi yine halkımıza hizmet olarak dönmektedir.” dedi.

2002 yılında toplanan her 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiğini hatırlatan Yılmaz, “Geriye kalan 14 lira ile de ne kadar hizmet yapılabilir, biz yaşayıp gördük, tecrübe ettik. Şimdi ise 2010 yılı sonunda ise 100 liralık verginin 24 lirası faize gider hale geldi. Sırf faizlerin düşürülmesi ile her 100 liralık vergi gelirinden 62 lirayı faize ödemek yerine, Türkiye’nin eğitim, sağlık ve alt yapısına harcanıyor’’ ifadelerini kullandı.Dünyada ekonomik kasırganın yaşandığını ve hala devam ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Yılmaz şöyle konuştu: “Bu kasırga İspanya’yı, Portekiz’i, İtalya’yı, İrlanda’yı, Yunanistan’ı önüne katmış götürüyor. Slovenya bu kasırganın etkisine girdi, girecek. Türkiye geçmiş yıllarda bu kasırgaya dayanabilen ülkelerden birisidir. 2009 yılı başından bugüne kadar 3.6 milyon kişi yeni istihdam sağlandı. 2009 yılında 14.1 olan işsizlik oranı 2012 Mayıs dönemi itibari ile yüzde 8.2 seviyesine geriledi. Bu oran 2002 yılından buna yana ulaşılan en düşük işsizlik oranıdır. Geçmiş yıllarda yaşanan yüksek ve kalıcı enflasyon döneminden sonra yıllardır. Bütün siyasi partiler enflasyon canavarından bahsederdi. Şimdi böyle bir canavardan bahseden kalmadı. Amacımız Cumhuriyetin kurucu şehirlerinden olan Sivas’ımızı daha fazla şirket ile ilk 500 içerisinde görmektir.”Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri verildi daha sonra ise TOBB ETÜ 4 Eylül Kampüsü protokolü imzalandı. Ödül törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.