Milletvekili Abdullatif El Emrah Kekilli

Libya'da, Mahmud Cibril'in liderliğindeki Ulusa Güçler İttifakı mensubu milletvekili Abdullatif el-Mühelhel, Ulusal Güçler İttifakı'nın hükümete iştirak etmesinin bakanlık paylaşımı temelinde değil, ilkesel düzlemde mümkün olabileceğini söyledi.

Mühelhel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet programının önemli olduğunu belirterek, program düzeyinde bir uzlaşma sağlanmazsa hükümete iştirak etmelerinin söz konusu olamayacağını kaydetti.

Devrimin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen devlet çatısı altına girmemekte direnen milis gruplardan halkın rahatsız olduğunu bildiren Mühelhel, ''Milis gruplar artık miadını doldurmuştur'' dedi.

Mühelhel, milis grupların bir önceki hükümetin başarısız olmasına neden olduğunu ifade ederek, bu grupların önünde, silahlarını teslim ederek orduya katılmak ya da gündelik hayata geri dönmek dışında başka bir yol bulunmadığını söyledi.

Bingazi'de ve Trablus'ta silahlı grupların feshedilmesine yönelik yapılan gösterilere de değinen Mühelhel, ''Bu gösteriler devrimin amacına ulaşması amacıyla yapılmıştır'' diye konuştu.

-''Olağanüstü hal yasa tasarısı''-

Mühelhel, Milli Genel Kongre tarafından ülkede yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle, icra makamlarına sunulan olağanüstü hal yasasına da değinerek, ''Olağanüstü hal tehlikelidir, gösterilerin yasaklanması, özgürlüklerin kısıtlanması kesinlikle kabul edilmez, doğru değildir'' ifadesini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları, hukukçular ve halkın olağanüstü hale sıcak bakmadığını dile getiren Mühelhel, bu tasarının yeni Kaddafiler doğurabileceğini savundu.

Mühelhel, ''50 binden fazla şehidin kanıyla elde ettiğimiz özgürlüğümüzü olağanüstü hal kanunuyla kaybetmek istemiyoruz'' yorumunda bulundu.

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA