Mhp'li İşık'a '3y' Cevabı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, yolsuzluklar ilgili yürülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla verdiği soru önergesinin, başbakan yardımcıları tarafından cevaplandırıldığını bildirdi.

Mhp'li İşık'a '3y' Cevabı
Işık, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin iktidarının yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla ilgili her türlü mücadeleyi yapacağına dair halka söz verdiğini anımsattı.

Alim Işık, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında, 3Y (Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar) ile mücadele edileceği vaat edilmiş ve en son Başbakan, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıldönümü münasebetiyle İstanbul’da 13 Mart 2011 tarihinde yaptığı konuşmada, 'Üç Y' dedik biz. Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar. Yolu olmamanın bir adı da yolsuzluktur' ifadeleri kullanmıştı. Aradan geçen 10 yıla yakın bir sürede yasaklarla mücadele adına kendi yasaklarını koyan hükümet, yoksulluk konusundaki icraatları 'halkı yoksullaştırarak kendi zenginini türetme şeklinde tezahür etmiştir'. Hükümte, yolsuzluklarla ilgili herhangi bir somut adım atmamıştır. İktidar, yolsuzlukları da yandaş ve paydaş olarak tasnif etmiştir. Başbakana vermiş olduğum soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından cevaplar verilmiştir. Verilen cevaplarda bazı kurumlarda bazı personelin soruşturma geçirdiği, bazıların ise ceza aldığı ifade edilmiştir. "
Kaynak: İHA