Divan Başkanlığı'na 81 İl Başkanının İmzasıyla Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Seçildi

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem tarafından başlatıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na eşi Emine Erdoğan ile geldi.

Önce salonun dışarısında bekleyen partililere selamlama konuşması yapan Erdoğan, daha sonra salona girerek, delegeleri ve tribünlerdeki partilileri selamladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salondakilere karanfil atarken, Erdoğan'ın kravat takmadığı gözlendi.

Erdoğan'ın, genel başkan yardımcılarıyla MYK üyelerine ayrılan yere oturmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, 1267 büyük kongre delegesinin salonda hazır olduğunu açıklayarak kongreyi başlattı.

Erdem, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

''Yeniden kenetlendik. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tazeledik. Kongrelerde tecrübeler yok sayılmadan yeni kadrolarla teşkilat yenilendi. Yüreğimizdeki coşkuyu, heyecanı, aşkı, büyük kongreye taşıdınız. Anadolu'nun dört bir yanından nehirler gibi akarak Ankara'ya geldiniz. Sevdamız bu topraklaradır. AK Parti karşılık beklemeden, hesap içine girmeden, millete hizmet etmeyi dava edinenlerin partisidir. Kimsesizlerin kimsesi olan, mazluma ana şefkatiyle kucak açanların partisidir.''

12 Eylül 2010'da referanduma sunulan anayasa değişikliğinin parlamentodaki görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine hitaben, ''Arkadaşlar ya tarih olacağız ya tarih yazacağız'' sözlerini hatırlatan Erdem, ''Bu kararlı liderlikle bugünlere geldik'' dedi.

AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na 81 il başkanının imzasıyla Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin seçildi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA