Seyyar Tablası Evi Oldu

Adana'da 2 kez cinayet işleyen ve 25 yıl hapis yattıktan sonra afla çıkan 83 yaşındaki "Yedi bela Tayfur" lakaplı Şaban Özyeşilbaş, seyyar tabladan bozma 1 metrekarelik evinde yaşam mücadelesi veriyor.

Seyyar Tablası Evi Oldu
Adana şehir merkezinde seyyar tablasını ev yaparak 1 metrekarelik bir alanda yaşamaya çalışan Özyeşilbaş, akrabalarının olduğunu ancak kendisine bakmadıklarını belirterek, "Ben akrabalarım için İstanbul'daki hayatımı bir tarafa bırakıp iki kez cinayet işledim. Cezaevinde tam 25 yıl yatıp afla çıktım. Cezaevinden çıkıktan sonra ne işim ne de evim vardı, bana kimse sahip çıkmadı. Yeğenlerim var, kendim okumayıp okuttuğum akrabalarım var ama hiçbirisi ben düştükten sonra bana sahip çıkmadı" dedi.

Yıllarca sokaklarda yaşayıp 4 yıl önce sahip olduğu seyyar tablayı boş bir arsaya yerleştirip kendisine ev yaptığını anlatan Özyeşilbaş, "Bana 'Yedi bela Tayfur' derler. Beni İstiklal Mahallesi'nde herkes tanır. Ama bu duruma düştüm. Şimdi 1 metrekarelik bir alanda yaşamak zorundayım. Burada yaşamak çok zor oluyor. Banyo yapamıyorsun, tuvaletin yok. Çok zor günler geçiriyorum. Huzurevlerinde kalmak istiyorum ama alkol bağımlısı olduğum için beni almıyorlar. Ben de sıcak bir yuvada kalmayı çok isterim" diye konuştu.

Şaban Özyeşilbaş, sıcak bir yuvadan daha çok alkolden kurtulmak istediğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA