Otomobiliyle Tramvay Yoluna Girdi

Samsun'da alkollü olduğu iddia edilen bir sürücü, düğün çıkışında kullandığı otomobille hafif raylı sistem yoluna girdi.

Otomobiliyle Tramvay Yoluna Girdi
Olay, Samsun'un İlkadım ilçesinde dün gece saat 22.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle Samsun'da bir akrabasının düğününe eşi ve çocuklarıyla gelen Yusuf H. (40), kullandığı 52 LH 101 plakalı otomobille düğün çıkışı hafif raylı sistem yoluna girdi. Yaklaşık 250 metre rayların üzerinde giden sürücü, tramvayın geçtiği viyadükte lastiklerinin patlaması sonucu durdu. Kaza sonrası araçtan inen otomobil sürücüsü olayın şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamadı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otomobil sürücüsünü görgü tanıkları sakinleştirdi.

Kaza sonrası tramvay yolu ulaşma kapandı. Yolcuları taşıyan tramvay yarım saate aşkın bir süre otomobilin kaldırılmasını bekledi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemeler sonrasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.(SAMULAŞ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla, kazaya karışan otomobil rayların üzerinden kaldırdı. Yaşanan olayda büyük bir facianın eşiğinden dönülülürken, sürücü Yusuf H.'nin eşi Elvan H. (35) ise aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Ayakta durmakta zorluk çektiği gözlerden kaçmayan sürücü Yusuf. H., eşi Elvan H. ve çocukları ifade vermek için İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü

Öte yandan, kaza sonrası trafik polisleri tarafından yapılan ölçümde otomobil sürücünün 339 promil alkollü olduğu tespit edildi .
Kaynak: İHA