Muğla Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin kayıtları başladı.

Muğla Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı
Üniversitenin değişik bölümlerinde 7 Eylül tarihine kadar devam edecek öğrenci kayıtlarının ilk günü Muğla protokolü öğrenci ve velilerini otogarda karşıladı

Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel öğrenci ve velilerini kırmızı karanfil verirken, öğrencilerin kayıt işlemleri esnasında neler yapmaları konusunda kayıt yardım masası kuruldu. Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla’da Üniversite tahsili için gelen öğrencilerin şanslı olduğunu belirtirken, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, öğrenci ailelerine çocuklarını kendilerine emanet etmelerini istedi. Başkan Gürün, “Muğla, Türkiye’nin en sakin illerinden birisi. Muğla’da Üniversite tahsili yapmak için gelen öğrencilerimiz bizim misafirimiz. Gelen tüm öğrenciler bizim güvencemiz altında. Ailelerin çocuklarını güvenle bizlere teslim etmelerini istiyoruz. Muğla’da okumak için tercih yapan öğrenciler aynı zamanda bizlerin fahri hemşehrisi olacaklar. İki veya dört yıl Muğla’da okuduktan sonra onların tavsiyesi ile yeni öğrenciler Muğla’ya gelecek” dedi.

Üniversitenin kuruluşundan bu yana tekrarlanan ve artık geleneksel hale gelen karşılama töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için 7 bin 356 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi.

Erdil, “Bu yıl yabancı öğrenci sayısında artış oldu. Geçen yıl ilk defa kabul ettiğimiz yabancı öğrenci sayısı bu yıl uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre 274 yabancı öğrenci Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih ederek kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimiz Üniversite yerleşkesine kayıt süresince ücretsiz olarak taşınacak. Öğrencilerimizin kayıt esnasında sıkıntı yaşamamaları için öğrenci kayıt masaları oluşturduk. Bu masalardaki arkadaşlar her türlü yardımı yapacak. Üniversitede halen öğrenime devam eden öğrencilerin dijital sistemde uzaktan kayıt yenileme ve ders kayıt işlemleri 10-14 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Derslere ise 17 Eylül’de başlanacak” dedi.

Kaynak: İHA