Maganda Kurşunlarının Kader Ortakları

İzmir’in Karabağlar ilçesinde rastgele açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Umut Ceylan’ın ailesi, 9 yıl önce yine maganda kurşunu ile yaşamını yitiren Ali Star’ın ailesi ile bir araya geldi.

Maganda Kurşunlarının Kader Ortakları
Kader ortakları meclise çağrıda bulunarak bireysel silahlanmanın önüne geçilmesini istedi. İzmir’de, geçen günlerde parkta oynarken maganda kurşununa hedef olan 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın gözyaşı dinmeyen evinde bugün kader ortaklığı objektiflere yansıdı. 9 yıl önce 2,5 yaşındaki torunu Ali Star Grimasson’u hedef alan maganda kurşunu iki aileyi buluşturdu. Ceylan ailesini evinde ziyaret ederek taziye dileklerini ileten Ali Star’ın dedesi Tuncer Eşsizhan, minik Umut’un babası Ufuk Ceylan’a destek olmak ve uyarmak için burada olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Eğer yaşam hakkımız elimizden alınıyorsa devlete ne lüzum var o zaman? Eğer devlet baba silahlanmaya bu kadar hoşgörü ile bakmasaydı Ali Star bugün 11 yaşında olacaktı, Umut ise okul kıyafetlerini deneyecekti. O silahlar çoğalmasaydı, o silahlar insanlara sunulmasaydı devlette seyirci kalmasaydı. Bu acının bereketi ağlamaktır. Başkaları ölmeyecekse eğer ağlamamanın tesellisi vardır. Burada ailelere de görev düşüyor. Ancak en büyük ödev parlamentoya düşüyor. Hepsi bu ölen insanların canlarından sorumlu. Vicdani sorumluluk onlar da. O silahların sağdan sola insanların üzerine gelmesinin sebebi devlettir." FUARDA SİLAH STANDLARINA TEPKİ Acılı baba Ufuk Ceylan da özellikle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda silah standlarına tepki göstererek; “Bugün İzmir Fuarı'nda insanlar birbirlerinin üstüne çıkarak çocuklarına silah gösteriyormuş. Aileler çocukları ile standları ziyaret ediyor. İZFAŞ’ta iki silah standı var” diye tepki gösterdi. SİGARA YASAĞI BENZETMESİ Baba Ufuk Ceylan ayrıca bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için ‘Dumansız Hava Sahası’ projesini örnek göstererek sözlerini şöyle tamamladı; “Sadece çocuklar için değil dışarıdaki bir hayattan bahsediyoruz. Kapalı mekanlarda sigara içilmemesi yasağı getirildi.

Herkes kısmen bu yasağa uyuyor.İnsanların kafasında soru işareti olmasın. Yaptırım olmalı bunun için bir yasa olmalı. Nasıl sigara yasağı var. İnşallah bunun da böyle bir yaptırımı olur. Giden gitti artık bizden. Artık şu an sabahlara kadar ne yaptığımı düşünen kimse yok. Gecem gündüzüm birbirine karıştı.Şansına yaşıyoruz belki de.Pisipisine ölüm var ortada çünkü "
Kaynak: İHA