'Denizde Trolle Balık Avı Katliamdır'

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Ergün Kayhan, trolle denizde avlanmanın, balık katliamına neden olduğunu söyledi.

'Denizde Trolle Balık Avı Katliamdır'
Su Ürünleri Kooperatifi ikinci Başkanı Ergün Kayhan, av sezonunu açılmasıyla birlikte denizlerde kangren haline gelmiş balık katliamı sorununun yine gündeme geldiğini ileri sürdü. Kooperatif olarak 1996 yılında konuyu 'Bosna’da Sırp katliamı neyse denizlerimizde trol katliamı da aynıdır' sloganıyla gündeme getirdiklerini hatırlatan Kayhan, trolle avcılığın önlenmesine yönelik tedbir alınmadığı gibi yeni av alanları belirlenerek denizde soykırıma devam edildiğini kaydetti.

Balıkçı Ergün Kayhan, trol torbalarından çıkan avların 3'te 2'sinin kullanılamaz balık olarak denize döküldüğünü savunarak şöyle konuştu: "Denizlerde trolle avlanmak balık katliamdır. Zonguldak-Bartın arasındaki avlanma sahasında derin Kuyular mevcuttur. Trolle balık katliamının önlenmesi için avlanma sahasında 2 mil yerine 3 mil sınır olarak belirlenmelidir. Gerekli tedbirler alınmazsa, eylemlerle durumu protesto edeceğiz." dedi.

Ankara’da yapılan toplantıda balıkçı temsilcisi katılamadığı için yanlış kararlar alındığını iddia eden Kayhan, şunları söyledi.

“Yöremizde yasal avlanma sahası, 2008-2012 sirkülerinde Ereğli-Alacaağzı ve 3 mil sınırı olarak belirlenmesine rağmen 2012-2016 tebliğlerinde bu saha Ereğli Bababurnu – Bartın – Amasra Tekkeburnu arasında büyütüldüğü, üstelik çevre sınırı da 2 mile düşürüldüğü görülmektedir. Deniz canlılarının korunmasına yönelik 20 Haziran 2012’de Ankara’da ‘korumacı sirküler olsun’ sloganı öne çıkmasına rağmen önleyici tedbirler uygulanmamıştır. Bunun sebebi Zonguldak’tan asıl muhatap olan balıkçı temsilcilerinin olmayışıdır. Bu katliam düzenlenmedikçe eylemimiz devam edecektir.”