Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Hem dışarıda hem de içerde her yerde Türkiyemizin gücü, kuvveti ve bunun göstergeleri onurlu anlamda değişti ve değişmeye devam edecektir'' dedi.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinin 150. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 yıl içerisinde büyük değişimler yaşandığını vurguladı.

Bozdağ, hem merkezi hükümetin yaptığı icraatlarla hem de hükümetin koyduğu politikalar çerçevesinde belediye başkanlarının yerelde gerçekleştirdikleri hizmetlerle bir yandan şehirlerin değişip geliştiğini, öte yandan Türkiye'nin değiştiğini ve geliştiğini söyledi.

Bugün Türkiye'nin dünyanın güçlü ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

''Nüfusu ve gücü dünle mukayese edilemeyecek oranda artmış bir Türkiye. Dünlerde ne söylediğinin kıymeti olmayan bir ülke gibi algılanırken, bazı çevreler tarafından bugün, ne söylediği dikkatle izlenen ve söylediğine göre tavılar belirlenen bir ülke haline geldi. Hem dışarıda hem de içerde her yerde Türkiyemizin gücü kuvveti ve bunun göstergeleri onurlu anlamda değişti ve değişmeye devam edecektir.''

-''Türkiye bir noktandan bir başka noktaya geldi''

Bozdağ, 2002 yılında Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, bugün 2011 rakamlarına göre bunun 772 milyar dolara yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Türkiye bir noktandan bir başka noktaya geldi. Merkez Bankası'nda 27,5 milyar dolar rezervi olan bir Türkiye'den, bugün 92,5 milyar dolar rezervi olan bir Türkiye'ye geldik. 35 milyar dolar ihracatı olan bir Türkiye'den 135 milyar dolar ihracatı olan bir Türkiye'ye geldik. Dikkat edin 10 yıl içerisinde biz bunları başardık. Bizden önceki 79 yılla kıyasladığınız zaman aradaki farkı göreceksiniz. Bu paralar milletlimizin hizmetine döndü.''

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan da günün anısına Bozdağ'a, üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir tablo hediye etti.

Bozdağ, kutlamalar çerçevesinde Dansın Sultanları Grubu'nun gösterilerini izledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kutlamalara, Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de katıldı.

Öte yandan, şarkıcı Sibel Can da etkinlikler kapsamında konser verdi.

Muhabir: Özcan Güney - Yunus Taştan / Yücel Velioğlu

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA