Baro Başkanı Özel Açıklaması

İçel Barosu Başkanı Hulki Özel, ''Zaman, hamaset yapmak zamanı değil. Zaman, yaşanan acıların kaynağı olan terörü ve şiddeti durdurma zamanıdır'' dedi.

Cumhuriyet Alanı'nda 2012-2013 Adli Yılı Açılışı nedeniyle düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan ve Baro Başkanı Özel, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Özel, saygı duruşunun ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sürekli değişim içinde olan, her yönden gelişen bir ülke bir ülke olduğunu söyledi.

Vatandaşların da bu değişim ve gelişmeye açık, iyi olanı çabuk algılayan ve uyum gösteren enerjik bir yapıya sahip olduğuna işaret eden Özel, şöyle konuştu:

''Ülke olarak geriye gitmeyeceğiz. Değişiyor ve gelişiyoruz. Bu değişim ve gelişimin sancılı olduğu, sayısız sorunlarla baş etme zorunda olduğumuz da tartışılmaz bir gerçek. Türkiye'de dünden bugüne çok değişmeyen şeyler de oluyor. Dahası iyi olmayan, kötü olan, insan olarak, yurttaş olarak, toplum olarak canımızı acıtan şeyler de oluyor. Bunların en başında terör geliyor. Son günlerde çılgınca artış gösteren terör olaylarından ve kayıplarımızdan dolayı, acımız çok büyük. Bu olayların faillerini lanetlerken, şehitlerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ancak, zaman, hamaset yapmak zamanı değil. Zaman, yaşanan acıların kaynağı olan terörü ve şiddeti durdurma zamanıdır. Zaman, şiddet ortamını dağıtmak, onu besleyen sorunları çözmek zamanıdır. Bu konuda en büyük görev iktidarıyla, muhalefetiyle siyaset kurumuna aittir. Siyaset kurumu, terörü ve şiddeti durdurmak için gerekli güvenlik önlemlerini almanın yanı sıra, hepimizin üzerinde durabileceği, paylaşabileceği ve hatta mutabık kalacağı demokratik bir siyaset zeminini hiç zaman geçirmeden tesis etmek zorundadır.''

Özel, hukuk eğitimi ve öğretimine de değinerek, hukuk fakültesi sonrası avukatların sağlıklı bir mesleki formasyon kazanabilmesi için mesleğe giriş, staj ve avukatlık döneminin yeniden yapılandırılmasının artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin avukatlık mesleğine kabul sınavının olmadığı dünyadaki tek ülke olduğunu ifade eden Özel, ''En kolay avukat olunan ülke konumundan hızla çıkmamız gerektiği artık tüm hukuk kamuoyunun ortak istemidir. Anayasa Mahkememizin avukatlık sınavını kaldıran kanunu iptal kararının gereğinin bir an önce yerine getirilmesini TBBM'den acilen talep ediyoruz'' dedi.

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA