Balıkesir ve İlçelerindeki Tüm Konserler İptal Edildi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki bölücü terör örgütü saldırısında 10 askerin şehit olması ülke genelinde büyük tepki ve öfkeye yol açtı.

Balıkesir'de kurtuluş günleri ve festivallerin peş peşe yaşandığı birçok etkinlikte yer alan konser ve eğlenceler şehit haberleri üzerine iptal edildi.

Balıkesir Belediyesinin 6 Eylül'de yapacağı kurtuluş bayramı ile birlikte Kepsut, Bigadiç, Dursunbey, Sındırgı Belediyelerinin bu ilçelerde daha önceden planladığı ve birbirinden ünlü sanatçıların sahne alacağı kurtuluş konserleri belediye başkanlarının meclislerinde aldığı karar ile iptal edildi. Kepsut'ta Yusuf Güney, Deniz Toprak ve İsmail Özkan, Bigadiç'te Mustafa Ceceli ve İsmail Özkan ile Sındırgı ilçesinde ünlü sanatçı Volkan Konak'ın sahne alacağı konserler ile birlikte tüm eğlencelerin de bugünden itibaren iptal edildiği bildirildi.

Kurtuluş töreni kutlamaları ise sönük geçti. konuyla ilgili bir açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Dün gece Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 10 askerimiz şehit olduğunu sabah haberlerinde öğrendik. Bu acı olay karşısında festival kapsamında gerçekleştirmeyi düzenlediğimiz konserleri iptal ettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyoruz. Tüm Ulusumuzun başı sağolsun" dedi.

Festival kapsamında standların açık olacağı, yabancı ülkelerin ise gösterilerine devam edeceği açıklandı

Sındırgı'da Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'un başında yer aldığı teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

Akşam saatlerinde Belediye binası önünde toplanan yüzlerce Sındırgılı meşale yakıp yürüdü, terör örgütünü lanetledi. Sındırgı, Kepsut, Dursunbey, Bigadiç ve diğer birçok ilçede terör örgütü lanetlendi. Şehitler için de saygı duruşunda bulunuldu. Protesto gösterinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Kaynak: İHA