Ankara Valiliği Açıklaması

Ankara Valiliği'nce, Eskişehir Yolu Bağlıca mevkisinde yüksek basınçlı doğalgaz hattına bir iş makinesinin zarar vermesi sonucu meydana gelen gaz sızıntısına ilişkin yapılan açıklamada, ''bölgede vatandaşların endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmadığı'' bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir yolu Bağlıca mevkisinde başkentin doğalgaz dağıtımını yapan 2 ana istasyondan biri olan Yapracık istasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına bir iş makinesinin zarar vermesi sonucunda doğalgaz sızıntısı meydana geldiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Gaz sızıntısının anlaşılması üzerine Başkent Doğalgaz ve Botaş Genel Müdürlüğü ekiplerince doğalgaz akışı derhal durduruldu. Can ve mal kaybı olmaması için trafik yan yollara kaydırılıp, bazı iş yerlerinde tahliyeler sağlandı.

Başkent Doğalgaz ve Botaş Genel Müdürlüğü ekiplerinin çabasıyla, gaz sızıntısı ve boru hattında oluşabilecek basınç kısa süre içinde normale döndürüldü. Bölgede vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmuyor.''

Açıklamada, hatta onarımın halen sürdüğü, Ankara'nın doğalgaz ihtiyacının ikinci ana istasyon olan Gölbaşı RMS-A istasyonundan karşılanacağı bildirildi.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA