Altın Koza’ya Yoğun İlgi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Altın Koza Anadolu turu kapsamında Elazığ’da bir program gerçekleştiren Elazığ Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi çok sayıda sinemaseveri geçmiş günlere götürerek nostalji yaşattı.

Altın Koza’ya Yoğun İlgi
Harput Sarahatun Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile çok sayıda vatandaş katılırken, konuklara Ata Demirer’in "Eyvah Eyvah 2" sinema filmi açık havada izlettirildi. Geçmiş zamanda bu keyfi yaşayanlar bu sayede eski günlere bir yolculuk gerçekleştirirken, gençlerde ilk kez açık havada sinema filmi izleme keyfini yaşamış oldu.

Gecede ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi bando ekibi ile halk müziği korosu güzel bir dinleti sunarken, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı mehter an ekibi de konuklara keyifli dakikalar yaşattı. İzletiyi zevkle izlediğini belirten İsak Tanoğlu adlı vatandaş, "Bu tür etkinliklerin Anadolu'nun çeşitli kentlerinde yapılması kültür ve hareketliğin artması açısından çok önemli ve çok olumlu. Bu tür etkinlikler yapıldığı zaman halkımızın kültür seviyesi artacak. Halkın mutluluğu da artacak. Bu tür etkinliklerin yapılmasını çok olumlu buluyorum. Şehrin iklimi ve hava durumuna göre yapılırsa katılım daha çok olacak" dedi

Geceye katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Altınkoza film festivalinin 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol aldığını, Anadolu festivali sloganıyla bugün de Elazığ Harput’ta Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte etkinliklerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Zihni Aldırmaz, "Büyük bir ilgi var sanata ve sanatçımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonrada başarılı sonuçlar almaya devam ederiz. 17 Eylül’de Adana'da buluşarak, altın koza film festivallini taçlandıracağız. Çok iyi bir ev sahipliği yapıldı" diye konuştu

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür ederek, "Anadolu’yu ayağa kaldıran Türk sinemasını Anadolu'ya yayan ve özellikle sanatçı arkadaşlarımızı ön plana çıkaran güzel bir program. Her şeyden önemlisi Anadolu'yu adım, adım geziyorlar. Bugünde güzel şehrimizi ziyaret ettiler. Ben özellikle bu ekibe çok teşekkür ediyorum. Altınkoza'nın finalinde orada olacağım. Adana günden güne değişiyor gelişiyor, ve değerli başkanımıza Adana'ya yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Özelikle Sayın başkanın bilgi ve fikirlerinden faydalanacağımızı da buradan söylemek istiyorum" şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA