Tema’da Alternatif Nobel Onuru

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA Onursal Başkanı Karaca’nın “Doğru Yaşam Onur Ödülü”ne layık görülmesinin TEMA gönüllülerini sevindirdiğini belirtti.

Tema’da Alternatif Nobel Onuru
TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, merkezi İsveç’te bulunan “Doğru Yaşam Ödülü Vakfı” tarafından, Alternatif Nobel Ödülü olarak adlandırılan “The Right Livelihood Awart-Doğru Yaşam Onur Ödülü” ile onurlandırıldı.

Doğru Yaşam Ödülü Vakfı’nın 1980 yılından buyana her yıl dünyanın en acil sorunlarına yönelik örnek teşkil edecek cevaplar ve çözümler sunan kişileri desteklemek ve onurlandırmak üzere “Doğru Yaşam Ödülü” vermekte olduğunu anımsatan Mehmet Özdemir, “TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı ‘Toprak Dede’ Sayın Hayrettin Karaca, küçük yaştan itibaren başarılı iş adamlığını, etkin çevreciliği ile birleştirmesi, ormanların tahribi, toprak erozyonu, doğru su yönetimi hakkındaki çabaları, TEMA Vakfı’nı ve Karaca Arberetumu kurması kısaca çevre aktivisti olarak, Anadolu’yu karış karış gezerek sorunları tespit edip çözümlerini göstermesi, hayatını ‘Doğa Koruma ve Savunuculuk’ faaliyetlerine adaması nedeniyle ‘Doğru Yaşam Onur Ödülü’ almıştır. Ödül töreni 07 Aralık 2012 günü Stockholm’de İsveç Parlamentosu’nda yapılacaktır” dedi.

“Doğru Yaşam Ödülü”nün her yıl dünyada dört kişiye verilmekte olduğuna işaret eden Özdemir, “Doğru Yaşam Ödülü her bireyin diğer insanlara ve doğaya saygılı, dürüst bir uğraşı sahibi olması gerektiği prensibini destekler. Çünkü hareketlerimizin doğurduğu sonuçlardan biz sorumluyuz. Dünyamızın sahip olduğu varlıklardan ve kaynaklardan sadece adil ölçüde tüketme hakkına sahibiz. Türk milletini onurlandıran bu başarıyı; toprağı, ormanı, suyu ve doğal hayatı koruyan, neslimizin geleceğini düşünen, dünyaya örnek hareketin Anadolu’dan çıkacağı inancıyla TEMA Vakfı Aydın Gönüllüleri adına paylaşıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA