Tekirdağ'da Biyolojik Arıtma Tesisi Kurulacak

Tekirdağ Belediyesi'nin projesi olan biyolojik arıtma tesisinin yapımı için çalışmalar başlandı.

Tekirdağ Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kredisi Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından sağlanan ''Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atık Su Arıtma Tesisleri'nin Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında belediye, İller Bankası ve JICA arasında alt kredi anlaşmasının Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde imzalandığı belirtildi.

İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve JICA Başkanı Saito Akio tarafından imzalanan anlaşma ile Biyolojik Arıtma Tesisi'nin yapımı için gerekli olan 115 milyon lira destekli finansmanın sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Dalgıç, yaptıkları anlaşmayla biyolojik arıtma tesisine kavuşacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tekirdağ'ın yıllardan beri hayalini kurduğu projeyi hayata geçirecek olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projenin Hazine desteğinde finansmanını sağladık. En kısa zamanda ihaleye çıkıp yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile artık Tekirdağ'ın kanalizasyon ve yağmur suyu giderleri tamamlanacak ve denizimize atık su akmayacak. Marmara Denizi ve Tekirdağ için çok önemli olan bu proje sayesinde kavuşacağımız Biyolojik Arıtma Tesisi şimdiden Tekirdağ'a hayırlı olsun.''

Muhabir: Yavuz Karaduman

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA