Ormanköy’de Eğitime ‘s’ Plaka Darbesi

Eğitim öğretim yılının başlamasının ardından binlerce öğrenci okullardaki yerini alırken, Ormanköylü öğrenciler ise 2 haftadır okula gidemiyor.

Ormanköy’de Eğitime ‘s’ Plaka Darbesi
Önlüklerini giyerek her gün okullarına gidebilmek için servis bekleyen öğrenciler, servisin gelmemesiyle büyük hüsrana uğruyor

Öğrenci arkadaşlarından geri kalan öğrencilerin velileri bu duruma isyan ediyor. Veliler yetkilileri göreve davet ederken, köy muhtarı Şerafettin Acar ise Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini topa tuttu

Acar, "Milli Eğitim yetkililerinin beceriksizliği yüzünden çocuklar okula gidemiyor" dedi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, S plakalı servis aracının olmaması nedeniyle köye araç gönderemediklerini belirtti.

310 nüfuslu Ormanköy’de bulunan ilkokul 13 yıl önce kapatılınca, öğrenciler taşımalı sistemle Korucuk Köyü’ne gidip geliyordu. Üç yıl önce, liseli öğrencilerin otostopla okula gidip geldiklerini gazetemizde dile getirmemizden sonra, Vali Kıraç’ın emriyle öğrenciler servisle taşınmaya başlamıştı. Geride bıraktığımız dönemlerde öğrenciler rahatlıkla okula gidip gelirken, bu yıl sorun yeniden gündeme geldi. Bu seferki sorun daha da büyük. Köye servis aracı gelmediğini iddia eden köylülerin çocukları okula gidemiyor

İki haftadır yaşanan sıkıntı nedeniyle 24 öğrenci derslerinden geri kaldı. Velilerin iddiasına göre, mesafe yakın olduğundan dolayı ihaleye giren firmaların hiç biri taşımayı kabul etmiyor. İki haftadır okullarına gidebilmek için otobüs bekleyen 24 öğrenci, her sabah heyecanla gittikleri otobüs durağından hüsranla evine geri dönüyor.

Çocuklarının eğitiminin engellendiğini belirten veliler, yetkililere ateş püskürdü. 10 gündür çocuklarımız yollarda heba oluyor diyen Ergün Doğan: “Çocuklarımız eğitimden uzak kaldı. Tarlada çalışan insanlarız ve her gün işimizi bırakıp çocuklarımızı okula götüremiyoruz. Köyümüzde okul varken bu sorunlar yoktu, taşımalı sisteme geçildikten sonra sıkıntılar başladı.

Mesafe yakın olduğu için ihaleye kimse girmiyor” diye konuştu

Muhtar Şerafettin Acar ise yetkilileri topa tuttu. Yaşanan aksaklıkla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, sıkıntının bu hafta giderileceğini belirterek şunları söyledi: “İhaleye girecek olan araçların S plakası olmadığından bu sıkıntı kaynaklanıyor. Konu hakkında tutanak hazırladık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze gönderdik. S plakası olmayan bir araçla öğrencilerin taşınması kanunen yasak. En geç bu hafta içerisinde sıkıntıyı çözeceğiz.”
Kaynak: İHA