Metan Gazından Etkilendi

Yakutiye ilçesinde Vakıflar İş Merkezi'nin altyapı çalışmasını yürüten 4 işçi ile sivil savunma ekibinden 1 kişi metan gazından etkilendi.

Çaykara Caddesi'nde Vakıflar İş Merkezi'nin altyapı çalışmasını yürüten firmanın taşeron işçilerinden 4'ü, kanalizasyon suyunu bağladığı sırada metan gazından etkilendi.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 29 kişiden oluşan bir ekip olay yerine sevk edildi.

Bölgeye gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Sivil savunma ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında metan gazından etkilenen işçilerden 2'si kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Çalışmayı yürüten sivil savunma ekiplerinden 1 kişi de metan gazından etkilenmesi sonucu, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından 2 işçi de kurtarılarak, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Kaymakam Vekili Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, olay yerine gelerek, bilgi aldı.

Kaymakam Esmer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Firma kanalıyla boşaltım için çalışılıyormuş. Bu çalışma esnasında iki arkadaşımızın içeride kaldığı, diğer iki arkadaşa söylendi. Ondan sonra arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Şu an hepsi kurtarıldı. Hepsi sağ çok şükür. Bütün arkadaşlarımız hastanelere sevk edildi. Müdahale esnasında gazdan veya kokudan etkilenen arkadaşlar var'' diye konuştu.

Esmer, konunun hem yerel yetkililer hem de kaymakamlık tarafından soruşturulacağını ifade etti.

Emniyet Müdürü Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik bir konu olduğunu belirterek, sivil savunma arama kurtarma ekiplerinin çalışmayı yaptığını söyledi.

Yıldız, ''Anladığım kadarıyla vakıflara ait suyu, yeraltından buraya tahliye etmeye çalışıyorlar. Demek ki içeride bir problem yaşandı. O anlaşılıyor. İki işçi önceden çıkarıldı, daha sonra iki işçi de çıkarıldı, hastaneye sevk edildiler. Toplam 4 işçi. Teknik bir konu. Muhtemelen bir metan gazı'' diye konuştu.

Bu arada kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman gerginlik yaşandığı görüldü.

Muhabir: Ayşe Yıldız / Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA