Kyk Yapı, Ulusal Kalite Ödülü'nde Finalist Oldu

KYK Yapı Kimyasalları, 21. Kalite Kongresi’nde verilecek olan Ulusal Kalite Ödülü’nde finalist oldu.

Kyk Yapı, Ulusal Kalite Ödülü'nde Finalist Oldu
İstanbul Sanayi Odasında (İSO) düzenlenen toplantıda finalist kuruluşlar tanıtıldı.

KYK Yapı Kimyasalları Genel Müdür Yardımcısı Gülsen Altuntaş yaptığı konuşmada EFQM mükemmellik modeli kapsamında çalışmaları ve performans göstergelerinde ve stratejik çıktılarda gözlemlenen sonuçları paylaştı. Altuntaş, “Ulusal Kalite Hareketinin içerisinde yer almak, ulusal, bölgesel ve küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada kuruşlara en önemli yol gösterici konumundadır. 2009 yılından bu yana mükemmel bir kuruluş olmak ve sürdürülebilir başarıyı sağlamak için, bütünsel bir bakış açısı kazanılması amacı ile geliştirilen EFQM mükemmellik modelini benimsedik” dedi.

Altuntaş kurumsal alt yapıyı geliştirdiklerini belirterek “Stratejik yönetimin gereklerini uygulamaya başladık, tüm paydaşlarımıza değen uygulamaları Stratejik Plan çerçevesinde hayata geçirdik. Çalışanların liderlik vasıflarını geliştirerek, sahiplenme, katılım, yetkelendirme, iyileştirme ve hesap verebilirlik kültürü yaratmaya başladık. Liderlik anketleri, çalışan memnuniyet anketleri ile yapılan uygulamaların etkililiğini ölçüp anket sonuçlarına göre gerekli aksiyonlar alarak daha iyi uygulamaları hayata geçirdik. AR-GE faaliyetlerimizi müşteride fark yaratma anlayışı ile hem organizasyon hem de teknik donanım anlamında geliştirdik” diye konuştu.

20-21 Kasım 2012 tarihlerinde Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 21. Kalite Kongresi’nde verilecek Ulusal Kalite Ödülü, Türk iş dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor.

2009 yılından beri Ulusal Kalite Hareketinin içerisinde yer alan KYK Yapı Kimyasalları 2001 yılında Eskişehir’de kuruldu. Eskişehir, Adana, Samsun ve Diyarbakır olmak üzere 4 üretim tesisinde toplam 600 bin ton üretim kapasitesi, 223 personel, perakende ve uygulama yapan 200 ana bayi ve bin tali bayi ile yapı kimyasalları sektöründe faaliyetlerini sürdürmekte.

Firma ilk olarak 2009 yılında Ulusal Kalite Hareketine başvurmuş ve Kararlılık Ödülünü almıştı. 2010 yılında Yetkinlikte 3 yıldız, 2011 yılında ise Yetkinlikte 4 yıldız aldı .
Kaynak: İHA