''kan Bağışı Kampanyası'' Başladı

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi ve AK Parti Bilecik Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı.

Belediye Kültür Sitesi önündeki kampanyada, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kan bağışında bulundu.

Poyraz, daha sonra yaptığı konuşmada, kan bağışında bulunmanın kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Yağcı da Bilecik'te kan bağışı konusunda bilinçlenme düzeyinin arttığını anlatarak, bağışçılara teşekkür etti.

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise kampanyada 100 üniteden fazla kan toplamayı amaçladıklarını bildirdi.

-''Cumhuriyet Eğitim Gezileri''ne 40 öğrenci katılıyor

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü, ''Cumhuriyet Eğitim Gezileri'' uygulaması kapsamında 40 öğrenciyi eğitim gezisine gönderdi.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, AA muhabirine, öğrencilerin kültürel ve tarihi konulardaki bilgilerini artırmak için güzel bir program başlatıldığını söyledi.

Bilecik'ten 40 öğrencinin programa katıldığını belirten Şişman, şöyle konuştu:

''Çocuklarımız Bursa, Ankara, Kütahya ve Çanakkale'yi görüp bilgi sahibi olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü her türlü giderlerini karşılamaktadır. Bu gezinin hem çocuklarımıza hem de gidilen yerlerdeki insanlara yararlı olacağını düşünüyorum. Çocuklarımız gezi süresince rehber öğretmenler gözetiminde olacak ve gittikleri yerler hakkında bilen kişiler tarafından bilgilendirilecek.''

Şişman, gezi sayesinde ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan birçok başarılı öğrencinin güzel bir etkinliğe katıldığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA