Ekmekte Kritik Hafta

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ”Un fiyatlarında bir gerileme olması durumunda ciddi anlamda hiçbir zaman 3 TL'nin üzerinde satma taraftarı olmayız” dedi.

Ekmekte Kritik Hafta
Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun 'Akdeniz Bölge Toplantısı ve İstişare Kurulu Değerlendirme Çalışması', Antalya’da bir otelde gerçekleştirildi.

Oda başkanlarının katıldığı toplantı ve çalışmanın ardından, Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı bir basın toplantısı düzenledi.

Balcı, Son günlerde ekmek maliyetini etkileyen unsurlarda artışın söz konusu olduğunu, bu artışa rağmen ülke genelinde ekmek fiyatlarına yukarıya doğru bir düzenlemenin söz konusu olmadığını belirtti.

Balcı, "Ekmeğin kilogram fiyatı olan 3 TL'nin üzerinde yeni bir fiyat uygulanması söz konusu değildir. Önümüzdeki hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapacağımız görüşmelerde un fiyatlarında meydana gelen fiyat artışının nasıl önüne geçilebileceği noktasında bir çalışma içinde olacağız. Bunu geçmişte de yaptık. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin devreye girmesiyle un fiyatlarının gerçek fiyata düşmesi Sonucu ekmek fiyatlarında bir değişim yaşanmadı” dedi.

Sektör olarak maliyet artışlarını hemen ekmeğe yansıtan bir kesim olmadıklarını belirten Balcı, “Önümüzdeki hafta yapacağımız çalışmalar neticesinde tekrar arkadaşlarımızla birlikte bunu gözden geçirip ülke genelinde ekmek fiyatlarının ne olacağına karar vereceğiz. İyileştirme yönünde bir çalışma yapmadan rakam ifade etmek söz konusu olamaz. Alacağımız neticeye bağlı bunlar. Un fiyatlarında bir gerileme olması durumunda ciddi anlamda biz hiçbir zaman 3 TL'nin üzerinde satma taraftarı olmayız. Yeter ki iyileştirme olsun. Olmazsa o zaman tekrar değerlendirip paylaşacağız” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA