Ünüvar’dan ‘Kalp Sağlığı’ Vurgusu

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kalp ve damar hastalıkları nedeniyle ölümlerin ilk sırada yer aldığını, her yıl dünyada 17.5 milyon kişinin hayatını söz konusu hastalıklar nedeniyle kaybettiğini söyledi.

Ünüvar’dan ‘Kalp Sağlığı’ Vurgusu
Ünüvar, ‘Dünya Kalp Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımlandı. Aynı zamanda da ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Çalışanlarına Şiddet Araştırma Komisyonu’nun da başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ünüvar, sağlığın; insanın bedenen ve ruhen tam iyilik hali içinde olması durumu olduğunu vurgulayarak, ancak günümüzde insanların çalışma şartları ve çevresel faktörler sebebiyle bu evrensel dengeyi koruyamadığı yorumunda bulundu.

Ünüvar, “Biz bir bütün olarak elbette sağlımıza itina göstermeliyiz. Her organın kendisine bahşedilmiş bir görevi olmasına rağmen, en ağır yükü insan kalbi taşıyor. Kalbin asli görevleri den başka sadece insana özgü mutluluk, sevinç, hüzün, duygusal hissiyatlarla da ilişkisi olduğu için kalp sağlığı bir adım daha önde. Dünyanı her ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kalp ve damar hastalıkları nedeniyle olan ölümler ilk sırada. Tüm dünyada her yıl 17.5 milyon insan kaybediyor. Kişiler dengeli beslenme, sigarayı bırakma, düzenli spor alışkanlığı kazanma ve sağlıklı yaşam tarzını benimsenmesi gerek” dedi.

AK Parti Hükümeti’nin, sigarayı bırakma ve genç nesiller için aktif sağlıklı yaşam tarzını benimsenmesi konusundaki çalışmalarına işaret eden Necdet Ünüvar, “Sağlıklı kalp için başta stres unsurunu yok etmenin gerekliliği yanında, doğru beslenme ve obezite ile mücadele ederek, düzenli bir hayat anlayışıyla yaşam tarzımızı belirlemeliyiz. Bu bağlamda kalp ve damar hastalıklarından korunmak için başta koruyucu önlemlerin alınması ve kalp sağlığı konusunda toplumsal bilinçlenme şart” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA