Tkdk 7. Başvuru Çağrı İlanı Tanıtım Toplantıları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörlüğü, 7. Başvuru Çağrı İlanı ardından başlattığı tanıtım toplantılarına devam ediyor.

Tkdk 7. Başvuru Çağrı İlanı Tanıtım Toplantıları
TKDK Van il Koordinatörlüğü, 24 Ağustos 2012 tarihinde çıktığı 7. Proje Başvuru Çağrı İlanı ardından yaptığı bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Tanıtım faaliyetleri kapsamında ilçelerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarına paralel olarak il merkezi düzeyinde de paneller düzenleniyor.

TKDK toplantı salonunda, kurum merkezi ve İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından danışman firmalara yönelik panele, il dışından da çok sayıda danışman firma yetkilisinin katıldı.

İki günlük panelde proje döngüsü ve TKDK’ ya yapılacak başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yöneticilerin olağan toplantısına da ev sahipliği yapan TKDK Van İl Koordinatörlüğü, katılımcılara IPARD destekleri hakkında bilgilendirdi. Toplantı, koordinatörlük uzmanlarının yaptığı bilgilendirmelerin ardından, IPARD ve diğer kalkınma programlarının başarıya ulaşması için ildeki paydaş kurumların daha çok bir araya geleceği kararıyla sona erdi.

Merkez ve ilçeler düzeyinde yapılan bilgilendirme toplantılarında, Van’da TKDK aracılığıyla desteklenecek başlıklar ise “Et ürüten tarımsal işletmeler”, Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması”, “Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması”, Kültür Balıkçılığı”, “Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi”, “Kırsal turizmin geliştirilmesi” olarak sıralandı 7. Çağrı döneminde TKDK olarak 20 il için tüm başlıklarda destek bütçesi 120 milyon 267 bin 484, Avro; Van’da desteklenen başlıklar içinse 20 il toplamı için 66 milyon 284 bin 586 Avro olarak belirlendiği belirtildi .
Kaynak: İHA