Tatvan’a 214 Yeni Öğretmen Atandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçe merkezi ve bağlı köylerde görev yapmak üzere 214 yeni öğretmen ataması yapıldığı açıklandı.

Tatvan’a 214 Yeni Öğretmen Atandı
Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamada bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yeni eğitim sistemi olan 4+4+4 sisteminin çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek görev yapmak üzere ilçeye 214 yeni öğretmen atandığını söyledi.

Erkan “Tatvan'a 133 öğretmen yeni atamayla, 81 öğretmen de yer değişikliği ile geldi. Bunun yanı sıra 164 öğretmen de tayinci olarak gitti. Şuan ilçemizde ve köylerimizde bin 78 öğretmen ve 129 idareci hizmet vermektedir. Birleştirilmiş 35 sınıf, 27 ilkokul, 25 ortaokul, 10 lise olmak üzere toplam 97 okulda yaklaşık 24 bin öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Geriye kalan öğretmen açığımızı da ücretli öğretmenlerle kapattık. Eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin sıkıntı yaşamadan eğitim ve öğretimlerini tamamlaması için güzel zeminler oluşturmaya önem gösteriyoruz. Bu amaçla gerek eğitim gerekse diğer alanlarda çocuklarımın en iyi şekilde kendini yetiştirmeleri için elimizden geleni yapacağız.”
Kaynak: İHA