Özkök Paşa nabız tuttu

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 'Subaylar Rahatsız' mektupları üzerine 1. 2. ve 3. Ordu'yu ziyaret etti. Subayların demokrasi yanlısı olduğunu gördü...

Özkök Paşa nabız tuttu
'Genç Subaylar Rahatsız' olayına ilişkin 2 ayrıntıya daha ulaşıldı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, 23 Mayıs 2003'te Cumhuriyet Gazetesi'nde 'Genç Subaylar Rahatsız ' manşet haberi sonrasında kıta birliklerinde nabız yokladı. 1. 2. ve 3'üncü Ordu ile Ege Ordu Komutanlığı, Deniz ve Hava Kuvvetleri'ni ziyaret eden Özkök, bunun yanı sıra kendisine yakın komutanlara da genç subaylarla sürekli olarak temas halinde olmalarını istedi. İstanbul, İzmir, Konya, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Malatya, Erzurum ve Erzincan'ın da içinde bulunduğu 18 ilde yapılan gözlemlerde genç subaylar yazılanların aksine 'demokrasi ' vurgusu yaptıkları tespit edildi. Özkök Paşa, tümen ve tugay komutanları ile yaptığı toplantılarda da 'demokrasi ' vurgusunu aldı. Orgeneral Hilmi Özkök'ün bu çalışmaları yaptırdığı sırada ise şok bir gerçek ortaya çıktı.

DOĞAN'IN EMRİ
Balyoz Davası'nda 20 yıla mahkum olan dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın emri ile kara, deniz ve hava kuvvetlerindeki bazı subayların general ve amilleri fişledikleri belirlendi. Bu fişlemelerin çok gizli bir şekilde yürütüldüğünün tespit edilmesi üzerine olayın üzerine gidildi. Bir süre sonra olayı doğrulayan bazı genç subaylar kimleri fişlediklerine ilişkin net bilgiler verdi.

ORUC TUTTU
TUĞAMİRAL AHMET ŞENOL (ARALIK 2002)
a-Mesai saatleri dahilinde resmi görüşmeler haricinde önemli bir ziyaretçi kabul etmemiştir.
b-Mesai saatleri sonrası faaliyetlerinde sıra dışı bir ziyaret tespit edilmemiştir.
c- Ramazan ayında bazı günlerde oruç tuttuğu tespit edilmiştir. (Dz.Kur.Kd.Yzb C.Kızıl /TCG Kartal Komutanı)