Ölü Sayısı 118'e Yükseldi

Suriye'de, Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu yerlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 118'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü , güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın banliyölerine helikopter ve tank destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda 28, Halep'te 38, Deyruz'z Zor'da 20, Dera'da 15, İdlib'te 10, Hama'da 5, Humus'ta 2 olmak üzere ülke genelinde ölenlerin sayısının 118'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Tevhid Sancağı Tugayı'nın Halep'in Bab Antakya, Ameriye ve Şeyh Maksud bölgelerini ele geçirdiğini öne süren yerel aktivistlerden Munir Abdunnur, kentte Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve savaş uçaklarının ÖSO'nun bulunduğu bölgeleri bombaladığını dile getirdi.

Halep'in birçok bölgesinin savaş uçağı, helikopter ve tanklarca bombalandığını ifade eden Abdunnur, ÖSO'nun kentte stratejik yerleri ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Kentin Azez ilçesinin bombalanması sonucu yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralının çıkarıldığını dile getiren Abdunnur, operasyonlar nedeniyle halkın güvenli yerlere kaçtığını kaydetti.

Güvenlik güçlerinin başkent Şam yakınlarındaki Tedamun, Cobar, Duma, Kadisiye ve Berze'ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucu bazı evlerin yıkıldığını belirten yerel aktivist Ebu Yazan ise güvenlik güçlerinin, söz konusu bölgelerde gerçekleştirdiği baskınlarda çok sayıda evi yağmaladığını ileri sürdü.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep kentinde düzenlediği geniş çaplı operasyonlarda birçok bölgeyi silahlı gruplardan temizlediğini ve bu gruplara ait çok sayıda aracı imha ettiğini öne sürdü.

Muhabir: Ali Demir / Ömer Erdem

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA