Lübnan Heyetinden Dumlupınar Üniversitesi'ne Ziyaret

Lübnan'ın Danniye Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanı Mohamad Saadiye başkanlığındaki heyet, Dumlupınar Üniversitesi'nin bazı yöneticilerini ziyaret etti.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve Lübnan halklarının birbirlerine her zaman kardeşlik duygularıyla bağlı olduğunu bildirdi.

Özellikle Asya ve Afrika ülkelerinden yabancı uyruklu öğrenci kabul ettiklerini belirten Prof. Dr. Erarslan, ''Hükümetimizin bir politikası olarak özellikle bu kardeş coğrafyalarla daha fazla kaynaşabilmek için hem öğrenci, öğretim üyesi almak hem de öğrenci öğretim üyesi göndermek için projeler geliştiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Saadiye de Türkiye'ye yabancı olmadıklarını ve Türkiye'nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini kaydederek, ülkesinde DPÜ tarafından bazı kurslar düzenlenmesini, master ve doktora için buraya öğrenci göndermek istediklerini anlattı.

Ziyarette, DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Lübnan'ın Botermez Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kafer Bebnin Belediye Başkanı Mahmud İbrahim, Trablus Belediyesi Meclis Üyesi Halid Tadmori ve Nemrin Belediye Başkanı Mustafa Arbes hazır bulundu.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA