Kto Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ve meclis üyeleri katıldı.

Odanın aylık faaliyetlerini değerlendiren Mehmetbeyoğlu, önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye ekonomisinin sürekli büyüdüğüne dikkat çeken Mehmetbeyoğlu, şunları söyledi:

''2002-2011 döneminde ülke ekonomisi kişi başı gayri safi yurtiçi hasılaya göre sabit fiyatlarla yüzde 48, cari fiyatlarla yaklaşık yüzde 200 büyüdü. Diğer ülkeler ekonomik sıkıntılar yaşarken, anılan dönemde bütün ekonomik verilerin özeti olan GSYH göstergesine göre, Türkiye istikrarlı bir büyüme sergileme başarısını gösterdi. Bu konudaki çalışmalarda oldukça başarılı. Bu başarılar ülkemizde olduğu kadar ülke dışında da övgüyle karşılanıyor. Bu yılın ilk çeyrek büyüme oranı yüzde 3,3'e revize edilirken, ilk altı aylık büyümede yüzde 3,1 oldu. 2012 yılının ilk döneminde açıklanan büyüme rakamlarına baktığımızda, genel olarak bu konuda yapılan çalışmaların hakkını yememek gerektiğini düşünüyorum. Ekonomi bakanımız, son 12 aylık ihracatın 144 milyar dolar seviyesine geldiğini açıkladı.

İhracatımızın bu seviyede olması da sevindirici.''

Terör olaylarına değinen Mehmetbeyoğlu, terörle mücadelede tüm kurumların ortak bir kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, Mehmetbeyoğlu'un okuduğu aylık faaliyet raporu da oy birliğiyle kabul edildi.Bosna-Hersek'te düzenlenen Tekvando Balkan Şampiyonası'da altın madalya kazanan Yakup Demirci'ye KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman ile KTO Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu altın hediye ettiler.

Muhabir: Yemliha Kurt

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA