İmralı Sürecini başlatan "Balıkçı" konuştu

Devlet ile PKK arasında arabuluculuk görevini üstlenen “Balıkçı” kod adlı İlhami Işık M.Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün’de çarpıcı açıklamalar yaptı.

İmralı Sürecini başlatan 'Balıkçı' konuştu
Mehmet Ali Birand ve 32.Gün ekibi tarafından hazırlanan programın bu haftaki konukları; Devlet ve PKK arasındaki görüşmelerde ' 'arabulucu ' ' olduğu iddia edilen “Balıkçı ' ' lakaplı İlhami Işık ve PKK 'nın ölümle tehdit ettiği Kürt aydın Orhan Miroğlu 'ydu.

BALIKÇI 'DA BULUŞTUK


'Devlet'  ve Abdullah Öcalan arasında arabuluculuk yapan “Balıkçı” kod adlı İlhami Işık PKK 'nın silahlı mücadeleyi bırakacağına inandığına ifade ederek “Bu görüşmeleri yaptığımız yer İstanbul 'da Bahçelievler 'de bir balıkçı lokantasıydı. Bana getirilen ilk teklif Kürt akilleri ile devleti,n yan yana gelmesi sağlamaktı. Bunu şu anda görevde olan devletin üst düzey yetkililerinden biri talep etti.”dedi.

98 ATEŞKESİNİ BİZ BAŞARDIK


Öcalan'la yakalandıktan 1 yıl sonra İmralı'da görüştüğü söyleyen İlhami Işık , Öcalan 'ın bu teklifi götürdüğünden kendisinden kuşkulandığını belirterek “98 ateşkesi öncesi kuşkularını ifade etti. Bana 'Nesiniz, neyin nesiniz anlamakta zorlanıyorum ' dedi. 98 ateşkesini biz başardık. Biz Öcalan 'ı ikna eden isimleriz.” diye konuştu.

ÖCALAN 'IN ÜZERİNDE TECRİT YOK


Öcalan 'ın Oslo görüşmelerini kendisinin pasife edilmesi olarak gördüğünü kaydeden Işık “Öcalan bunu öyle algılıyordu. Öcalan 'ın örgüt üzerinde hakimiyeti var ama şu anda kimseyle görüşmek istemiyor. Kürt tarafı her ne kadar Öcalan 'ın üzerinde ağır tecrit söylemini söylüyorsa da, ben öyle olmadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE