Cü'de Uzaktan Eğitim İşletme Yönetimi Ön Lisans Programı Açılacak

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Uzaktan Eğitim İşletme Yönetimi Ön Lisans Programı'nın açılacağı bildirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 19 Nisan 2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı'nda, CÜ Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü'ne bağlı olarak Uzaktan Eğitim İşletme Yönetimi Ön Lisans Programı açılmasına karar verildiği belirtildi.

Program için 100 kişilik kontenjan belirlendiğinin ifade edildiği açıklamada, öğrencilerden 770 lira uzaktan öğrenim ücreti alınacağı, bunun da 385'er liralık iki taksite bölüneceği kaydedildi.

Derslerin internet üzerinden takip edileceğinin ve uzaktan öğrenim programında devam zorunluluğunun olmadığının belirtildiği açıklamada, öğrencilerin bir ara sınav ve bir yıl sonu sınavına girecekleri ifade edildi. Ara sınavların internet üzerinden yapılacağının kaydedildiği açıklamada, öğrencilerin başarısız olmaları halinde de bütünleme sınavına girebilecekleri belirtildi.

Uzaktan Eğitim İşletme Yönetimi Programı'ndan mezun olacak öğrencilerin, aynı programın normal öğretim ve ikinci öğretim öğrencilerinin elde edeceği hakların tamamına sahip olacakları, ayrıca dikey geçiş sınavlarına katılarak uzaktan eğitim veya örgün öğretimde lisans programlarına geçiş haklarınında da bulunduğu bildirildi.

Programla ilgili detaylı bilginin, CÜ'nün www.cumhuriyet.edu.tr adresli internet sitesindeki uzaktan öğretim sayfasından ve program koordinatörlüğünden elde edilebileceği kaydedildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA