“çankırı Tanıtım Günleri”

Feshane’de “Çankırı Tanıtım Günleri” düzenlendi.

Feshane’de düzenlenen “Çankırı Tanıtım Günleri” İstanbul’da yaşayan Çankırılılar’ı bir araya getirdi. Açılan stantlarda sergilenen yöresel yiyecekler, giyecekler adeta Çankırı’yı İstanbul’a taşıdı. Tanıtım günleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu stantları gezdi. Başkan Kadir Topbaş, bir yandan yöresel yiyecekleri tadarken, diğer yandan da tuz dövmeyi ihmal etmedi.

Çankırı’nın mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu dile getiren Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “Herkes Çankırı’yı görmekle mükelleftir. Çünkü sofralarında bizim tuzumuz var. İşin uzmanları diyor ki, hanımlar artık mutfağında göl, deniz tuzu kullanmasın. Elimizin altında 500 yıl yetecek kaya tuzumuz var. Hiçbir şekilde sanayinin kötü etkileşimleri içerisine girmeden doğal şekilde soframıza gelebilecek bir tuzumuz var. Ilgaz’ı görmeye gelsinler. Ilgaz’da kış turizmimiz var. Osmanlı mimarilerimizi, sokaklarımızı evlerimizi görsünler” şeklinde konuştu.

Çankırı’da iki önemli projeleri olduğunu dile getiren Vali Özcan, “Biri eğitim diğeri sanayileşme. Sanayileşme ile ilgili adımlar atılmış. Yapılacak çok işimiz var. 5. organize sanayi bölgesini yapıyoruz. Japonların uluslararası bir lastik firması orada 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak” dedi.

Çankırı’nın kültür ve medeniyet açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı’ya dışarıdan baktığınız zaman sanki Çankırı Anadolu’nun çok küçük, imajı olmayan, silik, sönük bir şehri gibi görünüyor. Ama Çankırı’ya dikkatli baktığınız zaman Anadolu’nun en önemli şehri olduğunu görürsünüz. Çankırı hem doğal güzellikleri itibariyle, hem de zengin tarihiyle, yaren kültürüyle yetişmiş insanlarıyla Çankırı mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir” dedi.

“Eski Hitit döneminden kalma tuz mağaramız ilimizin çok önemli bir değeridir” diyen Başkan Dinç, yaptıkları bir projeyle Orhun abidelerini tuz kütlelerine işleyeceklerini ve bu çalışmanın Türk dünyasında çok ses getirecek bir iş olacağını söyledi.

Gerçekleştirilen etkinlikle İstanbul’da yaşayan Çankırılıların buluştuğu belirten AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, “Çankırı’nın insanları genellikle gurbete çıkmış olduğu için sadece bürokrasi işleriyle ilgili geliyorlar. Hayat şartları zor olduğu için gelmekte zorluk yaşayabiliyorlar. Genellikle önemli günlerde geliyorlar. Onlar gelmediği için biz onların ayağına geldik” dedi.

Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Vahap Yartaş ise, “Bugün Çankırı’mızda ve İstanbul’da bir tarih yazıyoruz. İstanbul’da Cumhuriyet tarihinden itibaren Çankırılıların ilk defa bir araya gelip Feshane’de kültürünü, yarenimizi kardeşliğimizi dostluğumuzu gösterebileceğimiz bir ortam hazırlandı” dedi.

30 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan “Çankırı Tanıtım Günleri” Feshane’de ziyaretçilerini bekliyor .
Kaynak: İHA