Başer: Not Yükseltme Sınavının Ankara’da Yapılması Mağdur Etti

Özel Akşam Liseleri Platformu Başkanı Seher Başer, özel akşam liseleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak not yükseltme sınavlarının, 30 Eylül Pazar günü sadece Ankara’da yapılacağını söyledi.

Bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini ifade eden Başer, "Okullar açılmasına rağmen özel akşam liselerinin not yükseltme sınavları, bu Pazar yapılacak. Üstelik sadece Ankara’da yapılıyor. İstanbul’dan, Hatay’dan, Samsun’dan, Gaziantep’den çocukların Ankara’ya gelmesi gerekiyor. Bu mağduriyet yaşatacak." dedi.

Özel Akşam Liseleri Platformu Başkanı Seher Başer, Ankara’ya gelerek özel akşam liselerinin sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi.

Öğrencilerinin pek çok konuda mağduriyet yaşadığını savunan Başer, "Öğrencilerimizin en Son karşılaştığı mağduriyet, ikinci kez yapılacak not yükseltme sınavlarında yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 8.8.2012 tarihinde 34 sayılı genelge ile tüm illerde devlet ve özel okullarda okuyan öğrencilere 2. kez ortalama yükseltme sınav hakkı verdi. Bizler de bu genelgeye dayanarak sınavları yaptık. Ancak e- okul butonu bizlere açılmadığı için giremedik. Buna gerekçe olarak daha önce yayınlanan özel akşam liseleri sınavlarının merkezi olarak yapılacağının duyurulduğu yönetmelik gösterildi. 21 Eylül’de e – okul aracılığı ile bize Ankara merkezli sınav yapılacağı duyuruldu. Bu öğrencilerimiz okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen sınıf geçip geçmediklerini halen bilmiyorlar. Yani 9. sınıf mı, 10. sınıf mı halen belli değil. İstanbul’dan, Hatay’dan, Samsun’dan çocuklarımızın Ankara’ya gelmesi gerekiyor. Bakanlık yetkilerine soruyorum, 8.8.2012 de gönderilen genelgeyi bize 1.5 ay Sonar tebliğ ediyorlarsa, bizden nasıl öğrencilerimizi 1 haftada sınava getirmek için organize etmemizi bekliyorlar." diye konuştu.

Yeni eğitim sisteminde özel akşam liselerinin yaygın eğitim mi, yoksa örgün eğitim mi olduğunun belli olmadığını söyleyen Başer, "5580 Sayılı özel öğretim kanununa tabi olmalarına rağmen diğer özel okullardan neden ayrı tutuluyoruz?" diye sordu.

Başer, Bakan Ömer Dinçer’in yaşadıkları mağduriyetleri gidereceğine inandığını söyledi.