Başbakan Erdoğan’ın 'tuz'dan Büstüne Yoğun İlgi

Feshane’de gerçekleştirilen “Çankırı Tanıtım Günleri” etkinlikleri kapsamında doğal kaya tuzundan yapılmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büstü dikkat çekti.

Feshane’de düzenlenen “Çankırı Tanıtım Günleri” devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Feshane’de açılan yaklaşık 100 stantta yöresel ürünler sergilenirken, kaya tuzundan yapılmış el emeği biblolar dikkatlerden kaçmıyor.

Çankırı Dernekler Birliği Federasyonu’na (ÇANDEF) ait stantta bulunan doğal kaya tuzundan yapılmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büstü en çok ilgi gören biblolar arasında yer alırken, yetkililer büstü Başbakan Erdoğan’a teslim etmek istiyor.

ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Benli tuzdan yaptıkları büstü Başbakan Erdoğan’a hediye etmek istediklerini belirterek, “Bu bir tuzdan heykel. Tuzun da özelliği şu: Çankırı bir tuz şehridir. Çankırı’da rezerve olarak milyonlarca tuzumuz var. Bu kristal tuzlardan böyle bir şey yaptık. Burada tuzun kalitesini, kimliğini ve bu tuzdan böyle minyatürlerin olabileceğini göstermiş olduk” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın büstü haricinde sanatçı Hülya Avşar ve şovmen Beyazıt Öztürk’ün de tuzdan yapılmış büstleri bulunuyor.

Feshane’de gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri 30 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor .
Kaynak: İHA