Speakıng Cafe, Öğrencilerin Staj Yeri Oldu

İzmit Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olan ve sadece İngilizce konuşanların girebildiği Speaking Cafe, öğrencilerin staj yeri oldu.

Speakıng Cafe, Öğrencilerin Staj Yeri Oldu
Belsa Kuyumcular Çarşısı üstünde faaliyet gösteren cafe, İngilizcesini geliştirmek isteyenler tarafından büyük ilgi görüyor. Yoğun ilgi nedeniyle talepleri karşılamakta güçlük çeken mekan, İzmit Belediyesi’nce genişletildi. Oturma kapasitesi iki katına çıkartılan Speaking Cafe’ye gelen öğrenciler, burada yabancı dil pratiklerini geliştirerek adeta staj yapıyorlar.

Türkçe konuşmanın yasak olduğu ve servis hizmetlerinin bile İngilizce olarak verildiği mekanda, öğrencilere yardımcı olmak için bir de öğretmen görev yapıyor. Özel bir dershanede İngilizce öğretmeni olan Cengiz Saç, Speaking Cafe de öğrencilere yabancı dil öğrenip pratiklerini geliştirme açısından yardımcı oluyor. Türkiye’de ilk kez İzmit’te faaliyet gösteren cafenin müdavimlerinin başında Kocaeli Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri geliyor. İngilizce öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Elif Bilici, Nilcan Güçlü, Sena Çelik, Merve Çilburunoğlu, Murat Öztürk ve Mehmet Barburoğlu sık sık Speakin Cafe’ye gelip İngilizcelerini geliştirdiklerini belirterek” Okulda İngilizce öğrenmemize rağmen fazla pratik yapma imkanı bulamadığımız için kendimizi bu anlamda eksik hissediyorduk. İzmit Belediyesi’nin böyle bir mekanı olduğunu öğrenince koşa koşa buraya geldik. Derslerin dışındaki zamanımızın önemli kısmını burada geçirerek İngilizcemizi geliştiriyoruz. Yabancı dil pratik yapılarak geliştirildiği için böyle bir mekanda olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. İzmit Belediyesi’ne böyle yararlı bir yeri hizmete soktuğu için teşekkür ederiz” dediler.

İngilizce öğretmeni Cengiz Saç da cafede öğrencilere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi .
Kaynak: İHA