Sazlı Sözlü Proje Tanıtımı

Simav’da 10 bin dolayında konut ve işyerini jeotermal enerji ile ısıtan Belediye, Teknoloji Fakültesinin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak Jeotermal ısıtma sisteminin otomasyonla kontrolünü sağlayan 600 bin liralık proje hazırlattı.

Sazlı Sözlü Proje Tanıtımı
Zafer Kalkınma Ajansının yüzde 50 hibe desteği sağladığı projenin tanıtımı için bu gün saat 14.00 de Belediye Yukarı Düğün Salonunda DPÜ’ne bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksek Okulundan akademisyenler, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve daire müdürlerinin katılımı ile düzenlenen toplantı renkli görüntülere sahne oldu.

Toplantı öncesi müzik öğretmeni Volkan Aydın önderliğinde iki kardeş öğrencinin seslendirdiği şarkılara katılımcılarda eşlik etti.

Katılımcılar ayrıca müzik öğretmeni Volkan Aydın’ın geçtiğimiz gün aramızdan ayrılan sanatçı Neşet Ertaş’ın anısına sunduğu mini konsere yoğun ilgi gösterdi, eserlerine eşlik etti.

Projenin tanıtımı hakkında katılımcılara bilgiler sunan DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi Makine Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.Nurullah Kıratlı, “Eşanşör merkezlerine yerleştirilecek otomasyon cihazları ile jeotermal enerjiden yüzde 40’lara varan bir tasarruf amaçlanıyor” dedi.

Daha sonra söz alan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, “Zafer Kalkınma Ajansımızın görev alanı Kütahya, Uşak, ve Manisa’yı kapsamaktadır. Projemiz 2012’de Zafer Kalkınma Ajansının kabul ettiği 11 projeden birisidir. Yaklaşık maliyeti 600 bin TL’yi bulan projemizin yüzde 50’si Zafer kalkınma Ajansı tarafından, geri kalan yüzde 50’si de Belediyemizin öz kaynaklarından karşılanacaktır. Jeotermal enerjimizin sürdürülebilmesi açısından çok büyük bir öneme sahip projemizin hayata geçmesiyle özellikle elektrik maliyetlerimizde yüzde 50’ye varan bir ucuzlama söz konusu olacaktır. Biz jeotermal enerji ile ısınma için abonelerimize aylık 700 bin TL’ye varan bir tahakkuk sunuyoruz. Bunun 350 Bin TL.sı elektrik harcamalarına gidiyor. Otomasyon sistemine geçmemiz halinde bizim elektrik faturalarımız yarı yarıya düşecek. Elektrik harcamalarından elde edeceğimiz tasarruf ile de yine bu alanda yeni yatırımlara yöneleceğiz. Bu yüzden bu projemizi çok önemsiyoruz. Projemin hazırlanmasında emeği geçenlerle destek veren Zafer kalkınma Ajansımıza ilçem adına şükranlarımı sunar teşekkür ederim” dedi.

Başkan Karahan, hedeflerinin 2013’de ilçenin tamamını jeotermal enerji ile ısıtmak olduğunu kaydetti.

Tanıtım toplantısında ayrıca Zafer Kalkınma Ajansından Meltem Şahin ile Yahya Ekşioğlu’da hazır bulundu .
Kaynak: İHA