NTG’ye Moskova’da Ödül

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), Moskova’da yapılan World Food Moscow 2012 Fuarı’nda “Uluslararası Stant Tasarımı” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

NTG’ye Moskova’da Ödül
Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, narenciye meyvelerinde Türk Malı imajının ön plana çıkarılarak markalaşması, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine hız verilmesiyle yurtdışı talep, fiyat ve rekabet istikrarının sağlanması için çalışmalarda bulunan NTG, 17-20 Eylül 2012 tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen World Food Moscow 2012 Fuarı’na (Moskova Uluslararası Gıda Fuarı) katıldı.

NTG, Başkan Ali Kavak, Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmenoğlu, üyeler Latif Ünal, Necdet Sin ve Atay İşimtekin ile fuarda 135 metrekarelik stant açtı. Gıda sektöründeki distribütörlerin, üretici, ihracatçı, perakendeci ve toptancıların kendilerini tanıttıkları ve ürünlerini sergiledikleri, pazara girişte ve ihracatın artırılmasında önemli bir buluşma noktası olarak değerlendirilen fuarda, NTG heyetini Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ile Moskova Ticaret Baş Müşaviri Atilla Kızılarslan da yalnız bırakmadı. Bu yıl 21.’si gerçekleştirilen fuarın ilk günü NTG standını ziyaret eden Türk diplomatlar, NTG’ye destek vererek, NTG Başkanı Ali Kavak ve diğer ihracatçılarla görüşmelerde bulundular.

Bu yıl yaklaşık 70 ülkeden 60 bin civarında ziyaretçinin gezdiği World Food Moscow Fuarı'nda, NTG standını ziyarete gelen firmalar ile görüşülerek, firmalara NTG ve Türkiye'deki narenciye üretimi ile ihracatı hakkında bilgiler veren Kavak ve beraberindekiler, çeşitli promosyon ürünleri de dağıttılar.

Fuarla ile ilgili açıklama yapan NTG Başkanı Ali Kavak, Rusya’nın Türkiye için öncelikli ve birinci sıradaki pazarı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yılda 1,5 milyon ton olarak gerçekleşen narenciye ihracatının üçte birini Rusya’ya gerçekleştirdiklerini belirten Kavak, “Rusya’ya olan narenciye ihracatımızı artırmak, yeni fırsatlar yaratmak amacıyla katılmış olduğumuz World Food Moscow 2012 Fuarı’nda, Türk narenciyesinin güvenilir ve kaliteli bir şekilde Rusya pazarında yer almasına yönelik çalışmalarda bulunduk” dedi.

Çok iyi bir fuar geçirdiklerini ve Türk firmalarının ikili görüşme yapma imkanı bulduklarını aktaran Kavak, bunun yanı sıra fuara katılan diğer ülkelerin stantlarını gezerek tanıtım ve pazarlama yöntemlerini incelendiklerini kaydetti.

Fuarda, önümüzdeki dönem NTG çalışmaları ile ilgili öngörüler oluşturduklarını dile getiren Kavak, “Fuar, narenciye ürünlerimiz ve ihracatçı firmalarımızın yurtdışında tanıtımına dolayısıyla ürünlerimizin ihracat hacminin artırılmasına da katkı sağlayacaktır. Fuar süresince gerçekleştirdiğimiz temasların meyvelerini almayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NTG FUARDAN ÖDÜLLE DÖNDÜ
Öte yandan, NTG 135 metrekarelik stantla katıldığı fuardan bir de ödülle döndü. NTG, fuarda “Uluslararası Stant Tasarımı” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

NTG Başkanı Kavak, 70 ülkeden bin 500 firmanın standıyla yer aldığı Moskova Uluslararası Gıda Fuarı’nda, en iyi tasarlanmış stant ödülünü alarak Türkiye’nin sesini bir kez daha duyurduklarının altını çizdi.

Ödül töreni, 19 Eylül 2012’de Moskova Ritz Carlton Oteli’nde düzenlendi.

Törende, International Trade Exhibition (ITE) tarafından sunulan plaketi, Türk narenciyesi adına NTG Başkanı, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Ali Kavak aldı .
Kaynak: İHA