İğdır’da Motosiklet Sürücülerine Sıkı Denetim

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen yoğun şikayetler üzerine kentin çeşitli yerlerinde motosiklet sürücülerine yönelik sıkı uygulama başlattı.

İğdır’da Motosiklet Sürücülerine Sıkı Denetim
Plakasız, ehliyetsiz, kasksız ve gürültü kirliliği yol açan egzoz kontrolleri için çarşı içerisinde ve kentin çeşitli bölgelerinde uygulama başlatıldı. Yapılan trafik uygulamalarında birçok motosikletin trafik kurallarına uygun olmadığı ortaya çıktı.Yapılan uygulamalar sonrası aşırı derecede gürültü çıkaran ve çevreye rahatsızlık veren, standart dışı abartı egzozlu, kurallara uygun olmayan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz sürücüler hakkında da işlem yapıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, amacın halka ceza kesmek olmadığı, sürücülerin can ve mal güvenliğini en üst seviyede tutabilme olduğuna vurgulandı. Yapılan uygulamalar sonunda hem çevreyi rahatsız eden gürültü kirliliği önlemek, hem de motosiklet hırsızlığının önleneceğine dikkat çekilen açıklamada; “Böylelikle halkımız güven içerisinde oluyor. Halkımızın güvenliğini en üst seviyede tutmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Halkımızın huzur içinde olması için denetimlerimiz ve uygulamalarımız aralıksız devam edecektir. Unutulmamalıdır ki kurallar hayat kurtaracaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA