Başkan Özden'den Çudef'e ve Muhtarlara 'Şenlik' Teşekkürü

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, şenliğe katkı veren Çubuk Dernekler Federasyonu ve Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Özden'den Çudef'e ve Muhtarlara 'Şenlik' Teşekkürü
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu yıl 8. Gerçekleştirilen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği’nin gerçekleşmesi için ilçenin resmi, özel tüm kurum ve kuruluşların ortaya koyduğu iradenin, şenliğin kendisinden de öte bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) ve Çubuk Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret eden Başkan Özden, şenliğin başarısı için olağanüstü gayret gösteren sivil toplum kuruluşlarına, ilçe halkına, esnafa ve çalışanlara teşekkür etti. İlçedeki tüm vatandaşların organizasyonun içinde yer almak için adeta yarışmalarının, festivalin ilçe halkı tarafından sahiplenildiğinin bir göstergesi olduğunu ve ilçedeki birlik ve beraberlik bilincinin ulaştığı en Son noktayı ifade ettiğini dile getiren Başkan Özden, bundan Sonra da birlikte ilçeyi ‘Kuzeyin Parlayan Yıldızı’ haline getirmek için el ele vermeye ve azimle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çubuk’un hemen hemen bütün iller ve ilçeler nezdinde festivalin geldiği nokta ve dayanışma ruhu açısından gıpta ile izlediğini anlatan Başkan Özden, “Bundan Sonra yapmamız gereken şey, festivalimize artı şeyler katmak ve marka değerini korumak olmalıdır” dedi.

Festivalin öncelikli hedefleri arasında yer alan ilçenin tanıtılması yönünde şu ana kadar mükemmel bir Sonuç elde edildiğini, çevre illerden ve ilçelerden önemli sayılabilecek rakamlarda turist girişi olduğunu aktaran Başkan Özden, “Atmışın üzerinde derneği birleştiren ÇUDEF, oluşturulan ‘Kültür Sokağı’nda ilçemizin kültürünü, örf, adet ve geleneklerini, değerlerimizi sergilemede, yöresel ürünlerimizi ikram etmede, ilçemize gelen misafirlerimizi ağırlamada olağanüstü bir gayret gösterdiler. Bu manada tüm dernek başkanlarımıza, muhtarlarımıza ve yönetimlerine tek tek teşekkür ediyorum. Büyüğünden küçüğüne tüm hizmet eden kardeşlerimize minnettarlıklarımızı sunuyorum” diye konuştu.

İlçe merkezine, festival alanına girişlerde ve bu yıl ilk defa kurulan yöresel ürünler pazarı olarak oluşturulan Mevlana Caddesinde ciddi oranlarda yoğunluk olduğuna dikkat çeken Başkan Özden, “Üreticilerimiz köylerinde, mahallelerinde ürettikleri tüm ürünlerini yöresel ürünler pazarında satışa sundu. Ürünlerini değerinde satma fırsatı bulan üreticilerimiz, satışların yoğun olmasından dolayı ürün yetiştirmede güçlük çektiler. Üreticilerimizin para kazanması bizi Son derece mutlu etti. İnşallah yöresel ürünler pazarı uygulamasını sadece festival süresince değil, 12 ay boyunca yapacağız” dedi.

Düzenlenen festivalin ilçe ekonomisine sağladığı katkının küçümsenemeyecek boyutlarda olduğunu ifade eden ÇUDEF Başkanı Recep Taş, bir o kadar da kültürel ve sosyal hayata sağladığı katkı ve destek olduğunun altını çizidi. Kültür Sokağında düzenlenen etkinliklerin gösterilerin misafirler tarafından beğeniyle izlendiğine vurgu yapan Taş, “Sizlerin desteği ve paylaşımcı yaklaşımınız bizlere güç ve azim verdi. Tüm dernek başkanlarımızla, üyelerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalıştı ve önümüzdeki yılda kültür ve sanat etkinliklerini daha çok yoğunlaştırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Özellikle köylülerin para kazandığı bir festival geçirdiklerini söyleyen Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır, sadece ilçe merkezini değil tüm ilçeye ekonomik girdi sağladığını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA