Başbakan Erdoğan: Oslo görüşmelerini PKK sızdırdı

Başbakan Erdoğan, Oslo görüşmelerini sızdıranın PKK olduğundan emin olduklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan: Oslo görüşmelerini PKK sızdırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Star TV - NTV ekranlarında canlı olarak yayınlanan 'Başbakan Erdoğan'la Özel' programına konuk oldu ve Nermin Yurteli, Mehmet Barlas, Nazlı Öztarhan, Erhan Ertürk'ün sorularını yanıtladı.

Terörle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Oslo süreci ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın Oslo süreci ile ilgili o açıklamaları:

'Biz burada samimiydik. Bu samimi adım sebebiyle halkımızın bize teveccühü devam etti. Oslo sürecinde samimiyetsizlik vardı. Burada görüşmeler oldu bu görüşmeler belirli medya kuruluşlarına servis edildi. Bu görüşmeleri belge diye servis etmek yanlıştır. Burada tarafların imzası yok. Sadece orada isteyen istediğini yazabilir.

Burada birçok başlık varken eksik görüşülmemiş şeyler. Bunların hepsiyle benim bilgim var. Eğer böyle bir onama yoksa bu bir belge sayılmaz. Yargı bunu değerlendirme sürecine girmiştir. Medya da samimi davranmamıştır. Medyanın bu sürece böyle atlaması iyi olmamıştır.

MİT adayla ilgili görüşmelerini ve Oslo'daki görüşmeler de samimi bir şekilde yürütüldü. Benim müsteşarımla ilgili atılan adımın arkasında ben varım. Bir istihbaratla ilgili müsteşar bir başbakanın en yakın mesai arkadaşıdır. Göreve gönderen ben olduğum için beni hesaba çekin. Burada dürüst davranılmasını istiyorum. Onun için ben bugün de yarın da aynı adımı atarım. '

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Mehmet Barlas, 'Sayın Başbakan görüşmeler Oslo'da yapılıyor, yabancı bir ülkede gerçekleşen gizli toplantıdan belge sızması sadece o s. bişkin toplantıdakilerin işi olmayabilir. Norveç istihbaratının işi olabilir, yabancı dış güçte o konuşmaları dinleyip, o belgeleri sızdırmış olabilir dediler. Hiç bu araştırılır mı? ' diye sordu.

Erdoğan'ın cevabı ise şöyle oldu:

'Bizim araştırmalarımızda tam tersi çıkıyor, ev sahipliğini yapanlar tarafından böyle bir şeyin yapıldığını hissettiğimiz andan itibaren zaten oralarda bir daha bu tür toplantıları arkadaşlarımızın yapmaları mümkün değil. '