Abdullah Gül, Erdoğan'ın yönlendirebileceği bir başbakan olmaz

Habertürk'te Suna Vidinli'nin sunduğu programa konuk olan gazeteci yazar Mehmet Ali Birand, Türkiye'nin 2014 senaryosu hakkında bazı öngörülerde bulunurken, Abdullah Gül’ün Erdoğan’ın yönlendirebileceği bir Başbakan olmak istemeyeceğini söyledi.

Abdullah Gül, Erdoğan'ın yönlendirebileceği bir başbakan olmaz
Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bir başkan gibi olduğunu ifade eden Birand, 'Erdoğan'ın hiç bir denetimi yok. Parti onun partisi, çoğunluk onun çoğunluğu. Her istediğini yaptırabiliyor. Yarınki Erdoğan ile bugünkü arasında önemli bir fark olacak. Yarın Başbakanlık'ta değil, köşkte olacak. Yetkilerini ne kadar arttıracak? Partinin başına kimi getirecek? Acaba Abdullah Gül, Erdoğan'ın yönlendireceği bir Başbakan olmak ister mi? Bana zor geliyor. ' şeklinde konuştu.

Birand sözlerini şöyle sürdürdü:

'TÜRKİYE ÇOK DEĞİŞECEK'

'Eğer Erdoğan çok yetkili bir anayasa değişikliğiyle çok yetkili bir Cumhurbaşkanı olup kendi tayin edeceği bir Başbakanla ülkeyi yönetmeyi planlıyorsa, ben Abdullah Gül'ün, 'Sayın Erdoğan emir verir ben de yaparım' diyeceğini sanmıyorum. O zaman bütün havası değişecek işin. Ama AK Parti hemen iktidarı kaybetmez. Bir seçim daha kazanabilir. Ama ondan sonra AK Parti bambaşka yerlere gider. O yüzden Türkiye çok değişecek diyorum. '

KANIN DURMASI İÇİN HERKESLE GÖRÜŞÜLÜR


Öte yandan Birand, Kanal D ana haber bülteninde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in terörün durması için Abdullah Öcalan'la da görüşülebileceğini söylemesini de yorumladı. Haberin ekrana gelmesinden sonra görüşlerini açıklayan Birand “Ben de kısa bir ekleme yapmak istiyorum. Eğer bu cenazeleri durduracaksa akan kanı durduracaksa herkesle de görüşülmelidir. Dünyanın her ülkesi de böyle bir bataklığa düşmüşse herkesle görüşür ve o bataklıktan kendini kurtarır.” dedi.

BEYAZ GAZETE