Yunanistan’da Genel Grev

Yunanistan’da hükümetin kemer sıkma planlarını protesto etmek üzere bugün yapılan genel grev, ülkenin başkenti Atina’yı felç etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Sintagma Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenlenirken, kentte bugün 3 bin polis memurunun gösterilerde görevlendirildiği bildirildi.

Turistlerce ziyaret edilen Atina Akropolisi’nin de bugün kapatıldığı ülkede, özel sektör ve kamu çalışanların sendikalarının aldığı genel grev kararıyla hayatın durma noktasına geldi. Tüm kamu kuruluşlarının yanı sıra yargı, banka, maliye, okul, üniversite ve bakanlık çalışanlarının işlerine gitmediği bildirildi.

Eczaneler ve benzin istasyonlarının da gün boyunca kapalı kalacağı ifade edildi.

Ayrıca toplu taşıma araçlarının sabah saat 9’a kadar çalışmadığı ve hava kontrol kulesi çalışanlarının 4 saat boyunca iş bırakarak yüzlerce uçuşun ertelenmesine ya da iptal edilmesine yol açacağı kaydedildi.

Yunanistan hükümetinin AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası’nın baskısı sonucu uygulamayı düşündüğü kamu harcamalarında 11,5 milyar euroluk kesinti, ülkedeki grevin sebebi olarak gösteriliyor. Bugünkü grev, geçtiğimiz Haziran ayında yeni koalisyon hükümetinin kurulmasından beri gerçekleşen ilk büyük işçi eylemi oldu .
Kaynak: İHA