'Sevilay Öğretmen Olayı Son Olsun'

İzmir’de öğrencisi tarafından bıçaklanan Fen Bilgisi ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ın ölümü yakınlarını yasa boğarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Sevilay öğretmen olayı son olsun" dedi.

Karabağlar’da Nazire Merzeci İlköğretim Okulu Fen Bilgisi ve Teknoloji Öğretmeni iki çocuk annesi Rabia Sevilay Durukan’ın (40) öğrencisi H.K. (14) tarafından öldürülmesi, çalışma arkadaşlarını, öğrencilerini ve tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, cenazeyi teslim almak için Karabağlar’daki özel bir hastanenin morg çıkışında bekleyen Durukan’ın öğretmen arkadaşları, öğrencileri ve öğrenci velilerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Moroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Yeter artık. Yurdun her köşesinden gelen ölüm haberleriyle sarsılıyoruz. Yaşama sevincimiz yok oluyor, geleceğe yönelik kaygılarımız artıyor. İnsanlarımız birer birer ölüyor. Bu ülkenin çocuklarını eğitmek için görevi başında olan öğretmenlerimiz, teröre ve şiddete kurban edilmeye devam ediyor. En son 14 yaşındaki bir çocuğumuz, kendisine yardımcı olmak isteyen, onu topluma kazandırmaya çalışan öğretmeni Sevilay Durukan’ı öldürüyor. Bütün yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Şiddetin, terörün, insanlarımızın yaşamlarının tek tek yok etmesine engel olmak için yetkilileri göreve çağırıyor, öğretmenimizin ailesine başsağlığı diliyor, tüm öğretmen camiasını yaşam haklarına sahip çıkmak için bir araya gelmeye davet ediyorum" dedi .
Kaynak: İHA