Ölü Sayısı 183'e Yükseldi

Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu yerlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Şam'da olmak üzere ölü sayısının 183'e yükseldiği bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü , güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın banliyölerine helikopter destekli düzenlenen operasyonlarda 70, Halep'te 38, Deyruz'z Zor'da 28, Dera'da 17, Kuneytra 9, İdlib'te 7, Suveyda'da 6, Humus'ta 3, Hama'da 3, Lazkiye'de 1 ve Haseke 1 kişi olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölenlerin sayısının 183'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Şam haber ağı , güvenlik güçlerinin Şam'ın Muddamiyet eş-Şam, Seyyide Zeynep, Duma, Haresta, Doğu Huta ve Zuhur bölgesine ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda onlarca evin yıkıldığını ve söz konusu bölgelerden gün boyunca dumanların yükseldiğini aktardı.

Halep'in Mesekin Hanu, Bab Hadid, Deyr Hafar ve Sahur banliyölerinin ise savaş uçaklarınca bombalandığını belirten örgüt, saldırıda bir çok binanın hasar gördüğünü belirtti.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentine bağlı kasabaların hakimiyetini geri almaya çalışan Suriye askerleriyle, Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden SNN, Kuneytra'nın da Cebet el-Haşeb beldesinde de ÖSO ile Esed birliklerinin çatıştığını belirtti.

Suriye ordusunun ülkenin birçok kentinde operasyonlarını sürdürdüğünü ifade eden SNN, Deyru'z Zor'ın Cebeliye bölgesinin Rus yapımı Mig savaş uçaklarıyla bombalandığını bildirdi.

Muhabir: Ali Demir / Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA