MAZLUMDER'in ''Balyoz Davası'' Değerlendirmesi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Kayseri Şubesi, ''Balyoz Davası'' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MAZLUMDER'den yapılan yazılı açıklamada, mahkemeden çıkan kararın milletin vicdanını rahatlatacak yönde olduğu savunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup askerlerin rütbelerinin sökülmesinin sevindirici olmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bir zamanlar bu milletin evlatlarını sağcı ya da solcu diyerek yalancı mahkemelerde yargılayan, bir maharetmiş gibi onları darağacına gönderen zihniyet, nihayet milletin gerçek mahkemelerinde yargılanmış ve çeşitli hapis cezalarına çarptırılmışlardır. Darbelerle, idam ve adam öldürmelerle ülkemize ve insanımıza büyük zararlar veren ve hiçbir zaman hesap vermeyen TSK personelinin darbe teşebbüsünden yargılanıp mahkum edilmeleri darbe sevenlerce hazmedilemedi. Hapis cezalarının niceliğinden çok niteliğinin önemli olduğunu biliyoruz. Yoksa rütbelerin sökülmesi sevindirici değildir. Darbe planlamak yerine bu milletin ordusunu daha ileri seviyeye götürme planları yapsalardı asıl o zaman sevinirdik. Artık darbe yapmak şöyle dursun, darbeye teşebbüs etmek ve kanlı oyunlarla milletin seçtiği liderleri devirmeye çalışmak bir suçtur. Bu suç, mahkeme kararlarıyla sabit hale gelmiştir.''

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA